Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Zostup predstavuje motiváciu. Patríme medzi elitu, myslí si Čacho

UMEA - Záverečný aprílový víkend bol kľúčovým pre slovenskú reprezentáciu do 18 rokov. Zverenci dvojice Čacho - Kapuš museli zvládnuť dôležité súboje so Švajčiarmi o záchranu v elitnej kategórii. V sobotu to vyšlo, v nedeľu zavládol smútok. Slováci vyhoreli v koncovke a helvétom podľahli hladko 3:6.
Zdroj: 31454
Zdieľajte:

Sobota bola pre slovenský tím šťastná. A to doslova. Rozhodujúci gól strelil Maxim Čajkovič z trestného strieľania. Celému mužstvu padol zo srdca veľký kameň, ale stále si bolo vedomé toho, že ešte nie je koniec. Ten definitívne nastal v nedeľu podvečer. "Ťažko sa mi hľadajú slová. Nálada nie je dobrá a všetkých nás to mrzí. Neodohrali sme totiž zlý zápas. Mali sme viac puk na hokejkách, vytvorili sme si dosť príležitostí, ale nevedeli sme strieľať góly. Súper potrestal každú chybičku," snažil sa nájsť príčiny vypadnutia Čacho.

Prečítajte si aj

Zvýši Rybár konkurenciu na brankárskom poste?

Bývalého trenčianskeho hokejistu potešili výkony útočníka Dominika Sojku, ostatní hráči očakávania nesplnili. "Urobili by sme veľa individuálnych chýb. Sojka bol našim najlepším hráčom, ale od ostatných som čakal, že to budú ťahať a viac sa presadzovať. Možno mali sami hráči veľké očakávania. V prvých zápasoch nebodovali a sami sa posadili dole," pokračoval pre hokej.cz tréner SR 18.

Prečítajte si aj

Českým majstrom Třinec, dvojica Slovákov smeruje do národného tímu

Budúci rok tak začnú naši mládežníci o kategóriu nižšie, kedy si miesto vymenili s Nemcami. Do kádra sa dostanú hokejisti narodení v roku 2002, no niektorí z nich už boli súčasťou tímu pri tomto neúspechu. "Verím, že sa poučia a o rok budú lídrami tímu a šampionát zvládnu. Dúfam, že zostup bude pre nás znamenať i zvýšenú motiváciu, aby sme sa čo najskôr vrátili medzi elitu, pretože tam patríme," dodal na záver Viliam Čacho.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokej.cz

Diskusia

Podobné články