Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Päť hráčov novej generácie, ktorí majú šancu hrať MS

BRATISLAVA - Slovenskej reprezentácii sa darí postupnými krokmi uskutočňovať generačnú výmenu.
Zdroj: 27379
Zdieľajte:

Feherváry, Černák, Buček, Studenič či Adam Liška. To je pätoro hokejistov, ktorí sú súčasťou generačnej obmeny a majú pozitívny vplyv na národný tím. „O generačnej výmene sa rozpráva minimálne od majstrovstiev sveta 2011. Jednoznačne vidíme, že je potrebná. Teším sa, že mladíci podávajú v príprave dobré výkony. Ak v nich budú pokračovať, môžeme s nimi počítať do pozícií pre majstrovstvá sveta. Napriek mladému veku predčili niektorých hráčov v tíme a sú prínosom,“ uviedol v rozhovore pre sport.sk generálny manažér SR Miroslav Šatan, na ktorého nadviazal asistent trénera Michal Handzuš. „Momentálne sa nepozerá na vek, ale na výkonnosť. Ak sa dostanú mladí chlapci na turnaj, bolo by to super," podotkol rodák z Banskej Bystrice a jednonásobný držiteľ Stanley Cupu.

Prečítajte si aj

Mladíci utiekli hrobárovi z lopaty, rozhodne sa v nedeľu!

Dôležité je to, že spomínaným hráčom dáva dostatok priestoru na realizáciu tréner Craig Ramsay. Kanaďan sa pochvalne vyjadril na adresu "mladej" krvi. „Je to skvelé, že využili šancu. Dávame im veľa dôvery. Môžu hrať významné úlohy v tíme. Jasné, že potrebujeme veteránov a ich líderstvo, ale otvárajú sa veľké príležitosti pre mladíkov. Prinášajú energiu a vzrušenie z toho, že môžu byť v seniorskej reprezentácii. Ak budú pokračovať v nastúpených výkonoch, môžu byť v konečnej nominácii. Studenič naskočil skvele do dvojzápasu s Rakúskom, z Fehérváryho rastie spoľahlivý obranca a Liška zasa ukázal veľkú bojovnosť a chcenie robiť veci, ktoré nie sú príjemné,“ povedal Ramsay.

Prečítajte si aj

Čiliaka potešil zlepšený pohyb, Buček si zápas pred vlastnými fanúšikmi užil

Veľmi dobrú sezónu za morom má za sebou Erik Černák. Rýchlo sa začlenil medzi stabilné opory Tampy Bay Lightning, ktorá bola suverénom po základnej časti, ale vylomila si zuby v prvom kole na Columbuse Blue Jackets. „Erik je hráč, ktorý sa presadil v najlepšom tíme NHL po základnej časti. Očakávame, že bude jedným z lídrov. Tiež som zažil podobnú situáciu ako on, keď náš tím vyhral Prezidentskú trofej pre víťaza základnej časti, mysleli sme si, že ideme na Stanleyho pohár a vypadli sme v prvom kole. Nie je to nič príjemné. Verím, že na to rýchlo zabudne a príde v dobrej nálade do reprezentácie,“ doplnil pre sport.sk v súvislosti s bratrancom Christiána Jaroša asistent Michal Handzuš.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport.sk

Diskusia

Podobné články