Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Švédov posilnia ďalšie tri hviezdy NHL

ŠTOKHOLM - Švédska hokejová reprezentácia môže na MS na Slovensku (10.-26. mája) počítať s ďalšími tromi hráčmi z NHL. Obhajcov titulu posilnia obranca Mattias Ekholm z Nashvillu, útočníci William Nylander z Toronta a Elias Lindholm z Calgary.
Zdroj: 28661
Zdieľajte:

Ekholm získal zlatú medailu v národnom drese už vlani na MS v Dánsku a po vypadnutí Predators v 1. kole play off NHL prisľúbil vedeniu reprezentácie svoju účasť. "Áno, rozhodli sme sa celou rodinou, že pôjdeme do Bratislavy, takže budem hrať na šampionáte," potvrdil pre denník Expressen 28-ročný bek, ktorý si v tomto ročníku utvoril s 44 bodmi (8+36) v 80 zápasoch nové osobné maximum v základnej časti NHL.

Prečítajte si aj

VIDEO Vo Švajčiarsku už majú náhradu za Hohmanna, prichádza produktívny Kanaďan

Dvadsaťdvaročný Nylander sa po dlhotrvajúcich rokovaniach o novej zmluve pripojil k mužstvu Maple Leafs až v decembri, preto stihol odohrať v základnej časti len 54 stretnutí s bilanciou sedem gólov a 20 asistencií. V play off pridal tri body (1+2) v siedmich štartoch.

O dva roky starší Lindholm má za sebou individuálne najúspešnejšiu profiligovú sezónu, po trejde z Caroliny do Calgary dokázal ako člen ničivého prvého útoku "plameňov" nazbierať 78 bodov (27+51) v 81 dueloch. V sérii 1. kola play off proti Coloradu pridal v piatich súbojoch jeden gól a asistenciu.

Prečítajte si aj

Čiliaka potešil zlepšený pohyb, Buček si zápas pred vlastnými fanúšikmi užil

"Tri korunky" sa na MS predstavia v bratislavskej B-skupine, v ktorej postupne narazia na Česko, Taliansko, Nórsko, Rakúsko, Švajčiarsko, Lotyšsko a Rusko.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články