Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tatar mal proti Česku o motiváciu postarané, kritizoval ľad

TRENČÍN - Tomáš Tatar dúfal na utorňajšom zraze v Piešťanoch, že ho zápas proti Česku nakopne a prebudí v ňom hokejový ošiaľ. Slovenského hokejistu zápas naozaj nakopol, duel v Trenčíne prežíval o niečo viac emotívne. Aj preto ho mrzelo, že Slováci v ňom Čechom podľahli 1:3.
Zdroj: 8473
Zdieľajte:

"Je škoda, že sme nezvíťazili. Mrzí ma to, pretože sme boli aktívni, mali sme šance. Ale urobili sme dve chyby a Česi hrali potom veľmi dobre takticky," povedal po zápase.

Prečítajte si aj

ONLINE z kľúčového boja mladíkov o elitu MS: Slovensko - Švajčiarsko

Duel poznamenal rýchly gól Čechov už v prvej minúte, Slováci na to podľa skúseného útočníka odpovedali dobre. "Reagovali sme na to celkom dobre, pokračovali sme v tlaku, dali sme v závere prvej tretiny gól. Ale po chybe v druhej tretine sme to už nezvládli. Nedokázali sme si už vytvoriť tlak."

Práve formácia Tatara s Pánikom a Nagyom bola najaktívnejšia spomedzi Slovákov. Kapitán Nagy hral na poste centra po dlhom čase. "Zvládol to. Rozdával puky, vyhrával buly, aj prihral na gól. Ale prejsť z krídla na centra nie je jednoduché," pochválil Tatar spoluhráča a dodal: "Treba si vytvoriť väčší tlak, treba dobre komunikovať v zóne. Andrej Sekera nám dával dobré puky, my sme dobre komunikovali. Bola to dobrá previerka. Dávame sa stále dokopy, chceme vyhrávať a nastaviť víťaznú mentalitu."

Prečítajte si aj

Hudáček sa necítil dobre: Prezradil aj prečo

Tatarovi nerobil problém prechod z menšieho zámorského ihriska na väčšie európske, trápilo ho niečo iné: "Skôr by som povedal, že nebol ideálny ľad, puk skákal, bolo to ťažké pre obe mužstvá. Dúfam, že na MS bude ľad špičkový, aby sme mohli robiť pekné kúsky aj pre divákov."

Slovenský hokejista sa do prípravy na MS tešil, práve zápas s Českom ho mal naštartovať. Požadované emócie sa napokon aj dostavili. "Bol som veľmi rád, že hráme práve v Trenčíne, bývam kúsok odtiaľto. Mal som motiváciu aj po našom vyrovnávajúcom góle, cítil som emócie od ľudí. Škoda, že sme nevyhrali," uzavrel.

Prečítajte si aj

VIDEO Záborský opúšťa Tapparu, prechádza ku konkurencii
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články