Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Česi naberajú na sile, do obrany pribudol Černákov kolega

PRAHA - Záujem o voľných hráčov z NHL je evidentný. Každá krajina okamžite oslovuje potenciálnych adeptov na reprezentačný dres. Česko vystuží obranné rady Janom Ruttom.
Zdroj: 31584
Zdieľajte:

Účasť Ruttu na svetovom šampionáte potvrdil tlačový hovorca našich susedov Zdeněk Zikmund. "Potvrdil účasť a bude hrať už na budúcotýždňovom turnaji Carlson Hockey Games. Pridá sa k nám po víkende a bude sa hlásiť na pondelňajšom večernom zraze," uviedol. Rutta bol v tejto sezóne spoluhráčom nášho Erika Černáka v Tampe Bay.

V kádri českého národného tímu aktuálne figuruje trojica hráčov z NHL - útočníci Jakub Voráček s Filipom Chytilom a obranca Radko Gudas. Okrem Ruttu sa k mužstvu postupne pripoja aj ďalší traja útočníci z profiligy - Michael Frolík, Dominik Simon a Ondřej Palát. Naopak, zdravotné problémy má plzenský útočník Milan Gulaš, ktorého trápi črevná viróza a jeho ďalšie účinkovanie v príprave je otvorené.

Pozrite si aj

VIDEO Majú ho v zuboch, fanúšikovia Toronta nevedia Chárovi odpustiť toto!

Tréner Miloš Říha, ktorý momentálne leží v nitrianskej nemocnici avizoval, že Česko má ešte viacero hráčov v akcii v prebiehajúcom play-off NHL a ich výkony pozorne sleduje. Dnes a v sobotu sa slovenskí hokejisti stretnú v rámci prípravy s Čechmi. Prvý súboj sa odohrá v Trenčíne, o deň neskôr v Nitre.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokej.cz

Diskusia

Podobné články