Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V druhom zápase Slováci nestačili na Fínov

PIEŠŤANY - V druhom zápase Turnaja štyroch krajín nastúpila slovenská dvadsiatka proti Fínom. Hoci sa mladí reprezentanti svojmu súperovi vyrovnať nedokázali, ich hra bola lepšia ako včera.
Zdroj: 31480
Zdieľajte:

V 11. minúte zápas otvoril Marcel Minárik, ktorý počas sezóny 2018/2019 pôsobil v českom klube HC Kometa Brno. Sám si myslí, že dnešný výkon bol v porovnaní so včerajším lepší. "Myslím, že dnes bola naša hra lepšia, najmä v defenzíve sme už nerobili toľko chýb ako včera. Fíni však boli korčuliarsky lepší ako my a aj to ukázali. Čo sa týka našej kondičky, sezónu sme všetci ukončili približne mesiac dozadu, tak sme sa do toho dostávali dlhšie."

Ku gólu mu asistoval rodák zo Spišskej Novej Vsi Róbert Džugan, ktorému sa v tejto sezóne spolu s tímom Dukla Trenčín podarilo získať majsterský titul v kategórii juniorov. Džugan asistoval aj pri druhom góle, vďaka čomu získal ocenenie za najlepšieho hráča zápasu slovenskej reprezentácie. "Z môjho pohľadu bol zápas vyrovnaný a v dobrom tempe. Väčšinu inkasovaných gólov sme dostali kvôli vlastným chybám. V porovnaní so včerajším zápasom bol ten dnešný úplne iný, pretože sme s Fínmi dokázali hrať vyrovnaný hokej." reaguje na dnešné stretnutie Džugan. "Ocenenie za najlepšieho hráča ma potešilo, ale je to zásluha celého tímu, nie len moja. Musíme sa sústrediť na zajtrajší zápas, ktorý bude pre nás ťažký. Bude hlavne o chybách, pretože síl je po každom stretnutí menej a menej." dodáva.

Slovenská reprezentácia dnes nenastúpila v plnej zostave, nakoľko sa asistent kapitána Marcel Dlugoš zranil už počas rozcvičky. Zápas si pozrel z tribúny, no vnímal ho pozitívne. "Bohužiaľ to dnes nevyšlo, no zápas bol podľa mňa kvalitný. Moje zranenie vážne nie je, zajtra si dám lieky na bolesť a pôjdem skúsiť hrať. Zápas s Čechmi bude určite vyrovnaný."

V riadnom hracom čase podľahli Slováci Fínom 3:6.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/KarinaDaráková

Diskusia

Podobné články