Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovenská dvadsiatka po prvom zápase v turnaji bez bodu

PIEŠŤANY - Slovenská dvadsiatka sa v prvom zápase Turnaja štyroch krajín nepresadila. Proti Ruskému súperovi naši reprezentanti prehrali 0:7.
Zdroj: 31485
Zdieľajte:

Od začiatku zápasu boli Rusi silnejším tímom. Naši mladí reprezentanti sa však snažili a do zápasu dali všetko. Dvadsiatka v zložení: Kováč, Bučko, Česánek, Dlugoš, Kobolka, Martiška, Semaňák, Škorec, Vitaloš, Čederle, Čenka, Džugan, Ferenyi, Hvizdoš, Kováčik, Minárik, Mojžiš, Nespala, Paulíny, Šeliga a Lackovič predviedli fantastický výkon v prvej a tretej tretine. Dalo by sa povedať, že boli súperom vyrovnaní.

Po zápase sme vyspovedali dvoch asistentov slovenského tímu - Róberta Džugana a Marcela Dlugoša:

Očakával si lepší výsledok?

Džugan: Určite áno. Škoda toho zápasu, lebo ten začiatok bol veľmi vyrovnaný, síce sme inkasovali jeden gól. Fakt, bol to vyrovnaný zápas, len škoda tej druhej tretiny. Hneď na začiatku sme dostali gól a viac-menej sme potom inkasovali góly po našich chybách.
Dlugoš: Zo začiatku určite áno, pretože keď som sa pozrel na chalanov, ako sa snažili a hrali sme tímovo, tak som si myslel, že to dnes dobre dopadne. V tej druhej tretine bol zlom zápasu, kde sme dostali strašne veľa gólov a Rusi potrestali každú chybu. Bohužiaľ, my sme také šťastie nemali, keď sme išli do prečíslenia a nedokázali sme to využiť

Myslíš si, že váš výkon bol horší ako súperov?

Džugan: Určite áno, nedali sme ani jeden gól, oni sedem, takže tá kvalita bola na ich strane.
Dlugoš: Tak, tento zápas by som rozdelil na prvú a tretiu tretinu. Prvú a tretiu tretinu sme hrali fakt že dobre a tú druhú, tam bol skrat, ktorý sa nesmie už v ďalších zápasoch opakovať.

Mal si vyššie očakávania od tohto zápasu?

Džugan: Myslím si, že áno. Určite áno, aj podľa tej prvej tretiny boli vyrovnaným súperom a takisto videli aj diváci, že to bol vyrovnaný zápas, ale hrá sa šesťdesiat minút.
Dlugoš: Dlho som nehral zápas, tak som sa zo začiatku snažil ísť na krátke striedania, aby som sa do toho trochu dostal. V tej druhej tretine, bohužiaľ, to nevyšlo, ale zajtra sú Fíni a uvidíme.

Myslíš si, že zajtrajší zápas s reprezentáciou Fínska bude jednoduchší? Ako ste naň pripravení?

Džugan: Určite nie. Od dnešného zápasu to bude len a len ťažšie. Sú to náročné zápasy. Fíni veľmi dobre korčuľujú, takže fyzicky to bude určite náročný zápas.
Dlugoš: Fíni budú určite iný súper, budú viac korčuľovať, takže budú korčuliarsky viac zdatnejší, si myslím, a takisto už majú niekoľko zápasov, alebo turnajov za sebou, zatiaľčo my sme mali po sezóne. Myslím si, že budú zohranejší, ale určite môžeme prekvapiť, tak ako sme sa ukázali v prvej a tretej tretine.

Ovplyvní výsledok tohto zápasu ten zajtrajší?

Džugan: Myslím si, že nie. Treba to čo najrýchlejšie hodiť za hlavu a zajtra je nový deň, nový zápas, tak treba sa naňho pripraviť.
Dlugoš: Ťažko povedať. Ja som proste taký, že do polnoci ma to mrzí, ale potom už na to nemyslím a už myslím na ďalší deň, na ďalší zápas. Neviem ako to majú chalani, ale dúfam, že to majú podobne ako ja.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Simona Krauszová

Diskusia

Podobné články