Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tréneri zúžili káder na 25 mien, vypadla trojica

BRATISLAVA - Realizačný tím slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov po dvoch prípravných zápasoch v Kravařoch proti Česku zúžil káder na 22 korčuliarov a troch brankárov. Mladí Slováci po stredajšom zraze v Bratislave naberú vo štvrtok dopoludnia smer fínske Vierumäki, kde ich čaká záverečná časť prípravy pred blížiacimi sa MS tejto vekovej kategórie (18. - 28. apríla vo švédskych mestách Örnsköldsvik a Umea).
Zdroj: 31454
Zdieľajte:

Na základe rozhodnutia trénerov opúšťa slovenskú výpravu dvojica obrancov Richard Hodorovič a Marko Stacha a trojica útočníkov Samuel Rehák, Tomáš Nauš a Oleksij Myklucha. "Myslím si, že máme vyvážené mužstvo a verím, že odohráme kvalitné majstrovstvá sveta," povedal pre web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) tréner SR "18" Viliam Čacho. Ten netají, že ho niektorí hráči svojimi výkonmi počas prípravy potešili.

Prečítajte si aj

Obhajca titulu s úspešným obratom, hrdinom Zigo

"Nepoznali sme Lukáša Škvareka, ktorého sme počas sezóny nemali ani raz v nominácii. Bolo to aj z toho dôvodu, že hral v Amerike. Slovensko však môže reprezentovať, vyskúšali sme ho a aj na základe dvoch ťažkých zápasov proti Česku, v ktorých sa bodovo dokázal presadiť, sme sa rozhodli ho vziať do Fínska na záverečnú časť prípravy. Myslíme si, že sme v ňom objavili slušnú posilu do útoku."

Reprezentační tréneri už premýšľajú aj smerom k budúcoročnej "osemnástke". Preto v nominácii nechýbajú ani piati hráči ročníka 2002 – brankár Šimon Latkóczy, obranca Samuel Kňažko a útočníci Samuel Krajč, Martin Chromiak a Ján Lašák ml. "Chceme týmto spôsobom pripraviť základ pre budúcoročnú osemnástku. Aj preto, ak sme mali dvoch výkonnostne rovnakých hráčov, tak sme sa priklonili k mladšiemu z nich," vysvetlil Čacho. Rovnaký princíp uplatnili tréneri aj počas minulej sezóny, keď sa na MS predstavilo dokonca až sedem mladších hráčov. Tí tento rok tak môžu byť lídrami družstva. "Veríme, že pre týchto hráčov to bude plus a vrátia nám prejavenú dôveru tento rok vo forme skúseností, ale aj hernej kvality."

Prečítajte si aj

Popradčania veria, že aj na domácich MS si zahrajú v jednom útoku

Okrem hráčov, ktorí absolvovali dvojzápas v Kravařoch, sa k tímu pripojí aj dvojica Artur Turanský a Samuel Kňažko. "Artur Turanský bude k dispozícii už zajtra na zraze. Momentálne letí z Ameriky, kde vyhral so svojím družstvom národné majstrovstvá USA. Pevne tak veríme, že príde do tímu víťazne naladený," dodal Čacho.

Nominácia SR "18" na záverečnú časť prípravy pred MS vo Fínsku:

Brankári: Samuel Hlavaj (Lincoln Stars, USHL), Šimon Latkóczy (Dukla Trenčín), Patrik Kozel (Vaasan Sport, Fín.)

Obrancovia: Michal Beňo (JYP Jyväskylä, Fín.), František Gajdoš (Sparta Praha, ČR), Andrej Golian (HC 07 Detva), Matúš Hlaváč (HC Olomouc, ČR), Matej Ilenčík (Södertälje SK, Švéd.), Samuel Kňažko (TPS Turku, Fín.), Matúš Lukáš Lavička (MHA Martin), Dávid Mudrák (TUTO Hockey, Fín.), Oliver Turan (Acadie-Bathurst Titan, QMJHL)

Prečítajte si aj

VIDEO MAC Budapešť získal z kanadskej univerzity posilu do obranu

Útočníci: Maxim Čajkovič (Saint John Sea Dogs, QMJHL), Juraj Eliaš (EC Red Bull Salzburg, Rak.), Jozef Haščák (HK Dukla Trenčín), Martin Chromiak (HK Dukla Trenčín), Simon Jellúš (Lulea HF, Švéd.), Samuel Krajč (HK Dukla Trenčín/MHK Dubnica), Alex František Kupka (HC Slovan Bratislava), Ján Lašák (South Florida Hockey Academy, USA), Michal Mrázik (Rögle BK, Švéd.), Dominik Sojka (HC '05 Banská Bystrica), Lukáš Škvarek (Springfield Jr. Pics, USPHL), Artur Turanský (Selects Hockey Academy, USA), Adrián Valigura (HK ŠKP Poprad)

Zostávajúci program SR 18 v záverečnej príprave na MS:

sobota 13. apríla, 16.00: Fínsko - SR /Heinola/

nedeľa 14. apríla, 17.30: Švajčiarsko – SR /Vierumäki/

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články