Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tvorca filmu 38: Najťažšie bolo točiť na mieste nešťastia

Dokument o jednej z najväčších hokejových osobností Slovenska je azda najočakávanejšou filmovou novinkou tohto roka v našich kinách.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slávnostná premiéra očakávaného dokumentu o zosnulom Pavlovi Demitrovi je na pláne už zajtra v Trenčíne. Pred oficiálnym predstavením filmu v kinách sme sa o projekte rozprávali s jeho manažérom Martinom Frimmerom. Podľa tvorcov sa môžu diváci tešiť okrem emotívnych častí aj na množstvo zábavných historiek zo života legendy.

Kedy prišla prvá myšlienka o natočení filmu?

Prvá myšlienka prišla pred dvoma rokmi v lete. Vtedy sme sa začali pýtať samých seba, kto to bol Pavol Demitra. A aký bol dôvod, že dokázal pohnúť slovenským národom tak, ako sa to doposiaľ nikomu nepodarilo.

Prečo ste sa rozhodli ísť do tohto projektu ?

Snažili sme sa zodpovedať otázky o tom, čo to bolo za chlapíka, aký bol v skutočnosti v súkromí, aký mal život, alebo čo nám o ňom vedia povedať jeho najbližší. Prišli sme s touto myšlienkou za Majkou Demitrovou, ktorá prikývla. To bolo absolútne kľúčové pre natočenie filmu 38.

Stretli ste sa aj s negatívnymi reakciami?

S negatívnymi reakciami sme sa chvalabohu doposiaľ nestretli. Mali sme z nich mierne obavy, pretože ľudia sú rôzni. V každom prípade sme vedeli, že keď budeme našu prácu robiť tak, ako ju cítime, teda úprimne a čisto, tak nás pochopia aj samotní fanúšikovia Paľa Demitru. Našťastie sa tak stalo. My sa tešíme z každého povzbudzujúceho statusu na sociálnej sieti a každého pozitívneho slova, ktoré sa nám dostane. Vážime si to.

Vo filme vystupuje aj hokejistova rodina. Bolo ich ťažké presvedčiť, aby účinkovali vo filme ?

Po tom, čo na spoluprácu pristúpila Majka a stala sa súčasťou štábu, nebolo až také náročné na natáčanie presvedčiť aj Paľove sestry a otca. Bez Majky by sme to ale nezvládli.

Vrátime sa vo filme aj k tragickej nehode?

Bohužiaľ, táto tragédia patrí k životnému príbehu Pavla Demitru. Vo filme sa teda obísť nedala.

Bolo natáčanie emotívne ? Čo vás najviac dojalo?

Natáčanie bolo miestami veľmi dojemné. Najťažšie bolo točiť na mieste nešťastia lietadla v Jaroslavli a tiež niektoré časti rozhovorov s Paľovými najbližšími priateľmi.

Čo môžeme od filmu očakávať?

Diváci sa môžu tešiť na zábavné historky zo života veselého a neobyčajného chlapíka, ktorý bol zároveň osobnosťou, športovou ikonou a hokejovým vzorom pre všetkých.

Na Slovensku je vždy problém s financiami, bolo ťažké hľadať sponzorov ?

Financie sú dnes na Slovensku ťažká téma a nebola jednoduchá ani pri našom filme. Našťastie, pomohli nám niektorí sponzori, ktorí patria dlhodobo neodmysliteľne k slovenskému hokeju.

Čím bude špeciálna premiéra filmu??

Premiéra filmu bude špeciálnu už tým, že bude v Trenčíne a nie v hlavnom meste, kde zvyčajne tvorcovia uvádzajú do kín nové tituly. Na slávnostnú premiéru je pozvaných množstvo osobností z oblasti kultúry, športu a spoločenského života. Nebude chýbať najbližší okruh priateľov a rodiny Pavla Demitru.

Chceli by ste niečo odkázať našim čítateľom ?

Fanúšikovia Pavla Demitru, hokeja ale aj filmový fanúšik, ktorý si príde pozrieť film 38, nech odchádza z kina s úsmevom na tvári a spomienkou na človeka, ktorý radosť a pohodu rozdával celý svoj život.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články