Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prezident SIHPA čelil vyhrážkam: Vyhýbaj sa jednému mestu!

BRATISLAVA - Nie je žiadnym tajomstvom, že asociácia SIHPA chce brániť práva hráča a dohliadať na to, aby sa dodržali zákony.
Zdroj: 31437
Zdieľajte:

Oliver Pravda, bývalý hráč Trnavy je prezidentom SIHPA. Cieľom asociácie je brániť práva hráčov. "Športový arbitrážny súd umožňuje riešiť akékoľvek spory rýchlejšie. Je to súkromný súd, ktorý vznikne v rámci záujmového združenia, v tomto prípade by to bol hokej, v ktorom by umožnil riešiť problémy menej formálne," uviedol pre portál sportky.sk Pravda.

Pozrite si aj

VIDEO Corgoni ovládli zvolenský štadión!

Od januára tohto roka sa mali stať hokejisti zamestnancami klubov. Údajne tento zákon dodržujú len v Košiciach. SIHPA by rada dosiahla, aby sa to týkalo všetkých účastníkov Tipsport ligy. Samotný hráč je zvýhodnený a aj krytý v prípade zranenia. Kluby ale deklarujú, že to môže byť likvidačné a vyžaduje si to zvýšené náklady. "Veľa vecí, ktoré robíme, je braných naozaj osobne, stalo sa mi, že mi bolo povedané, že sa mám vyhýbať určitému mestu o dvadsať kilometrov, alebo keď sa budeme snažiť stretnúť s hráčmi v určitom meste, tak to nemáme radšej ani skúšať. Ja však neberiem tieto veci osobne, keďže nechceme nič iné, ako len to, aby sa dodržiaval momentálny legislatívny stav, ktorý nariaďuje podľa zákona o športe, aby sa kluby pripravili na túto zmenu, a teda aby hráči prešli zo živnosti na pracovné zmluvy," doplnil pre sportky.sk Oliver Pravda.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: športky.sk

Diskusia

Podobné články