Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ako chutí seniorský hokej mu ukázal bodyček Bartánusa, premiérový gól medzi seniormi je pre Valiguru najcennejším

POPRAD - Sezóna juniorskej hokejovej ligy je za nami. Vo finále medzi Popradom a Trenčínom sme mohli vidieť zaujímavú sériu, z ktorej si odnášajú titul "vojaci". My sme sa spoločne s Adriánom Valigurom pozreli na túto sériu, jeho hokejovú budúcnosť, či začiatky v Tipsport lige.
Zdroj: 31436
Zdieľajte:

Dotiahli ste to až do finále, v ktorom ste ale podľahli Trenčínu. Ako hodnotíš sezónu?

"Sezónu hodnotím úspešne, aj keď cieľ bol pre nás jasný, dosiahnuť najvyššiu priečku, ale taký je život. Nie vždy ide všetko podľa plánu, no myslím si, že druhé miesto je takisto veľký úspech."

Na domácom ľade vám to vo finálovej sérii nešlo. Čím to bolo?

"Neúspech som vnímal tak, že do domácich zápasoch sme vstupovali premotivovane, čo je na škodu a to sa vlastne odzrkadlilo aj na našej hre. Spravili sme veľa zbytočných faulov, z ktorých mal Trenčín mnoho presilových hier. Tie často využili."

Podarilo si ti prebojovať do seniorského tímu. Ako hodnotíš tvoje pôsobenie v A-mužstve?

"Prechod z juniorky do áčka je náročný. Či už po fyzickej stránke, ale aj po taktickej. Juniorský hokej je skôr o korčuľovaní. Mužský hokej je už viac taktickejší a vyspelejší. Je to však na každom hráčovi ako sa s tým vysporiada. Zmenu som pocítil napríklad v zápase proti Banskej Bystrici, keď som dostal bodyček od Mareka Bartánusa, ktorý mi ukázal o čom je hokej medzi mužmi (smiech)."

Premiérový gól v Tipsport lige si vsietil v Banskej Bystrici. Čo pre teba znamenal?

"Bol to pre mňa obrovský zážitok a neopísateľný pocit, ktorý sa stane len raz za život. Spomínam na ten moment rád a verím, že tých gólov v seniorskom hokeji ešte pribudne. Znamenal pre mňa odmenu za všetko, čo som hokeju obetoval. Určite je zatiaľ pre mňa najcennejší."

Premiérový gól Adriána Valiguru v Tipsport lige.

Sníval si, že budeš hokejistom od malička? Kto ťa priviedol k najrýchlejšej kolektívnej hre?

"Odmalička sa stal hokej súčasťou môjho života, pretože ho hrával môj otec a brat, takže to v našej rodine hokejom žilo odjakživa."

Máš nejaký hokejový vzor?

"Nemám vyslovene nejaký jeden hokejový vzor. Je viac hráčov, ktorých obdivujem. V minulosti sa mi veľmi páčil Ovečkin, momentálne sa mi najviac páči Kučerov."

Blížia sa MS U18? Dostaneš šancu v príprave?

"V príprave na majstrovstvá sveta by som sa mal predstaviť. Uvidíme však, či mi tréneri dajú šancu a pôjdem na šampionát."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články