Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan po dobrom výkone porazil Magnitogorsk

KHL
Slovan odcestoval na trip s cieľom získať štyri body. Z možných deviatich to nie je veľa, no pri zozname súperov je to pochopiteľné. Ten najťažší z nich sa mu postavil hneď v sobotu popoludní.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Súperom Slovana v druhom dueli bol Metallurg Magnitogorsk. Oba tímy boli doposiaľ stopercentné. Favoritom boli šampióni, no Slovan nechcel predať kožu lacno. Podľa toho aj k duelu pristúpil.

Metallurg Magnitogorsk – HC Slovan Bratislava 2:3 (1:2- 1:0 - 0:1 )

Góly: 4. Kovář (Lee, Mozjakin), 29. Grigorenko (Kosov) - 9. Nedorost (Nagy), 17. Bartovič (Murley, Tičar), 50. Nagy (Baranka, Jeglič). Rozhodovali: Kadyrov, Safjuľov - Gordenko, Tomilov, vylúčení: 8:10 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0.

Metallurg Magnitogorsk: Košečkin – Birjukov, Antipin, Chabarov, Lee, Ibragimov, Bereglazov, S. Tereščenko – Mozjakin, Kovář, Zaripov – Platonov, Brent, Osala – Kosov, Kamenev, Jakucenia – Pare, Junkov, Timkin - Grigorenko

Slovan Bratislava: Backlund - Sersen, Baranka, Starosta, Sigalet, Brejčák, Mihálik - Nagy, Nedorost, Vondrka - Netík, Surový, Hudáček - Murley, Tičar, Bartovič - Jeglič, White, Ölvecký

Slovanisti vstúpili do duelu veľmi zle. Už v tretej minúte sedeli „na hanbe“ svorne vedľa seba Brejčák i Sersen. Špeciálna presilovková formácia Metallurgu viac ako 90-sekundovú výhodu o dvoch využila strelou Kovářa. O pár minút neskôr sa situácia opakovala, no na druhej strane. Osala i Kosov sa z tresnej lavice prizerali prvému gólu Václava Nedorosta v novom drese. Svižné tempo pokračovalo i naďalej, sľubné šance zahodili Mozjakin i Murley. Chvíľa Američana však prišla o pár minút neskôr. Učebnicové 3 na 2 zakončila jeho prihrávka pred odkrytú svätyňu na kapitána Bartoviča- 2:1. Tretinu ukončila tutovka Zaripova, ktorého však vychytal pozorný Backlund.

Druhé dejstvo sa až na pár momentov celé odohralo pred bránou Backlunda. V úvode sa domácim nedarilo prevahu pretaviť gól. Ten prišiel až v 29. minute. Domáci hostí zatvorili v paśme na takmer tri minuúty, ktoré ukončila presná strela Grigorenka z medzikružia. Ojedinelé šance Slovanu mali Bartovič a Netík, no úspešní neboli. Aj druhé dejstvo zakončila tutovka Zaripova, ktorú Backlund kryl. Práve jeho výborne zákroky udržali bodovú nádej pre hostí z Bratislavy.

Slovan vstúpil do tretej časti vylúčením, ale aj zlepšením hry. Nebál sa zaútočiť, i keď cez skvelé družstvo majstra to šlo ťažko. Jednu z mnohých presiloviek premenil Ladislav Nagy a Slovan sa znovu ujal vedenia. Tlak na obranu „belasých sa ešte zvýšil. No pokojný Backlund i obetavá obrana uhájili najtesnejší rozdiel. Slovan tak získal veľmi cenné tri body najmä vďaka efektivite v zakončení a Johanovi Backlundovi.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články