Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Preview : Prekvapí Slovan na ľade úradujúceho majstra KHL ?

KHL
Jediný slovenský zástupca v KHL Slovan Bratislava, odohrá dnes o 13:00 svoj druhý zápas v prebiehajúcej novej sezóne. Ich súperom bude ale tím z kategórie najťažších, úradujúci víťaz Gagarinovho pohára - Metallurg Magnitogorsk.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Metallurg Magnitogorsk je aktuálnym držiteľom Gagarinovho pohára a podľa slov ich najväčšej hviezdy Sergeia Mozyakina, ich jediným cieľom v tejto sezóne je obhajoba titulu. Cestu za titulom odštartovali zverenci Mike Keenana vo veľkom štýle, keď sa v prvom zápase doslova pohrali s Dynamom Moskva. Na jednoznačnom víťazstve 6:1 sa najväčšou mierou pričinil Mozyakin, ktorý zaznamenal hattrick. Práve prvá útočná formácia s Kovářom, Zaripovom a Mozyakinom spolu zaznamenala v zápase neuveriteľných 10 bodov a tak je zrejme každému jasné, kde je najväčšia sila Magnitogorsku.

Bratislavský Slovan má takisto za sebou premiérový zápas v novej sezóne KHL. Súperom belasých bol chorvátsky účastník KHL Medveščak Záhreb. Slovan sa síce nevyhol menším zaváhaniam ale nakoniec odchádzal z ľadu vo víťaznej nálade. V drese belasých zažiarila nová posila Ladislav Nagy , ktorý sa presadil trikrát. Výkonom určite potešili trénera Čadu aj ďalšie nové mená v zostave ako Nedorost, Jeglič či obrancovia Starosta a Baranka . Do zostavy slovenského mužstva sa vrátil aj dlhodobo zranený Michal Sersen , ktorý navyše strelil víťazný gól. Slovan si tak po výhre 5:2 pripísal do tabuľky Západnej konferencie prvé tri body a o ďalšie zabojujte v Magnitogorsk Aréne.

Vzájomné zápasy

Belasí sa s tímom Metallurg Magnitogorsk stretli v uplynulých dvoch ročníkoch KHL celkovo štyrikrát a treba povedať, že s výnimkou posledného vzájomného duelu, ktorý Slovan prehral vysoko 6:2, to boli veľmi vyrovnané zápasy. V historicky prvom vzájomnom stretnutí v KHL belasí podľahli na ľade súpera tesne 3:2, no v domácom prostredí dokázali nad jedným z favoritov celej súťaže, dvakrát zvíťaziť 4:3 po predĺžení . Faktom ale zostáva, že Magnitogorsk zo vzájomných zápasov nikdy neodišiel bodovo naprázdno.

Čo môže rozhodnúť ?

Určite významnú úlohu budú hrať v zápase presilové hry . V prvom kole KHL si hráči mohli všimnúť, že rozhodcovia posudzujú najmä zákroky hokejkou oveľa úzkostlivejšie ako v predošlých sezónach. Silu v presilovkách oba tímy v prvých zápasoch naplno potvrdili, keď Magnitogorsk využil početnú prevahu dvakrát a Slovan dokonca trikrát. Ďalším dôležitým faktom bude to, ako belasí dokážu eliminovať prvú útočnú formáciu Magnitogorsku. Záležať bude takisto na výkonoch brankárov. V drese domácich je dlhodobou jednotkou Vasily Koshechkin, ktorý si v prvom zápase pripísal 33 úspešných zákrokov. Na druhej strane aj tréner Slovana Bratislava Rostislav Čada, má vo svojom tíme dvojicu kvalitných brankárov .

Ako to vidia stávkové kancelárie ?

Stávková spoločnosť DOXXbet i mnohé ďalšie jasne favorizujú domáci Magnitogorsk. Kvalita, rozpočet či domáce prostredie určite hovorí v prospech Magnitogorsku ale belasí svojou bojovnosťou a húževnatosťou určite nedajú kožu zadarmo. Pre tipujúcich môžu byť zaujímavé aj stávky na strelca gólu : Sergei Mozyakin alebo Ladislav Nagy.

Magnitogorsk – Slovan Bratislava 1.35 - 4.95 - 6.6 - 1.06 - 2.83 - 1.12
Sergei Mozyakin dá gol 2,10
Ladislav Nagy dá gól 3,50

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články