Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Trápenie Dynama Moskva pokračuje, po dvoch zápasoch sú bez bodu

KHL
Dynamo Moskva po prvom neúspešnom zápase s Magnitogorskom (1:6) si dnes chcelo napraviť reputáciu proti veľkému rivalovi - CSKA Moskve. Trápenie dvojnásobného víťaza Gagarinovho pohára ale naďalej pokračuje a po dvoch zápasoch sú bez bodu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Úvod stretnutia si odohrával vo vysokom tempe a ako prvý sa dostali do vedenia hokejisti Dynama Moskva. Na konci 7. minúty využili presilovú hru, keď prihrávku Zherdeva nešťastne tečoval hosťujúci Stas do vlastnej brány – 1:0. Domáca aréna v Lužnikach sa ale z vedenia dlho netešila. O necelé 2 minúty Igor Grigorenko zužitkoval presnú prihrávku Radulova spoza brány a strelou švihom vyrovnal stav stretnutia. CSKA Moskva bola od tohto momentu lepším tímom a v 16. minúte sa zaslúžene dostala do vedenia a opäť sa presadila 1. útočná formácia. Tentokrát Grigorenko našiel presnou prihrávkou Da Costu, ktorý už nemal problém poslať puk do siete.

Pre Stephana Da Costu to bol premiérový zásah v drese CSKA a na začiatku druhej tretiny si gólovú radosť zopakoval. Francúzsky hokejista s veľkým šťastím prepasíroval puk za brankára Yeryomenka a navýšil vedenie CSKA na rozdiel dvoch gólov. Zverenci domáceho trénera Jarijsa Vitolinša po treťom inkasovanom góle pôsobili ťažkopádne a len sporadicky si vytvárali gólové príležitosti. Hokejisti Dynama Moskva v priebehu druhej tretiny nevyužili ani tri presilové hry a tak prehrávali po 40 minútach 1:3.

Do poslednej tretine vstúpili domáci aktívne a vypracovali si výhodu presilovej hry. V početnej výhode sa vo veľkej šanci ocitol Karsums ale v dobrej šanci netrafil puk. Dynamo sa snažilo streliť kontaktný gól ale nakoniec prišiel gól na druhej strane. V presilovke 5 proti 3 tvrdo vypálil Zaitsev, nekompromisne prestrelil Yeryomenka a definitívne rozhodol o víťazovi zápasu. CSKA malo ešte ďalšie šance na zvýšenie svojho náskoku ale Da Costa ani Grigorenko už brankára domácich neprekonali.

Dynamo Moskva – CSKA Moskva 1:4 (1:2, 0:1, 0:1 )
Góly: 7. Zherdev (Glazachev) – 9. Grigorenko (Radulov), 16. Da Costa (Grigorenko, Radulov), 21. Da Costa, 52. Zaitsev (Grigorenko, Radulov )
Rozhodovali: Anisimov, Bulanov – Sivov, Šeljanin
Návštevnosť: 6749 divákov

Zostavy

Dynamo Moskva : Yeryomenko (Lazušin) – Visnevsky, Koryagin, Solovyov, Jalasvaara, Novák, Robinson, Derlyuk – Zherdev, Glazachev, Gorovikov – Tsvetkov, Karsums, Daugavins – Tereschenko, Pestuschko, Karpov – Babenko (C), Pestunov, Kokarev – Bryukvin

CSKA Moskva : Galimov (Proskurjakov) – Denisov (C), Zajtsev, Billins, Kiselevich, Bondarev, Panin, Mischarin – Grigorenko, Radulov, Da Costa – Mursak, Volkov, Prochorkin – Andronov, Stas, Artyuchin – Zarkov, Korotkov, Zhafjarov – Mamim

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články