Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dukla bude dlho v opojení, Fučík skritizoval kabínu

ŽILINA - Vyslovená ambícia sa prehupla do reality. Málokto by povedal, že Michalovce odpália v poslednom zápase sezóny Žilinu a pošlú ju do St.Nicolaus ligy. Najväčším strojcom postupu bol brankár Adam Trenčan, ktorý fantasticky vychytal Rudolfa Hunu v druhej tretine. Všeobecne ale podával výkony, vďaka ktorým prežívajú východniari oprávnenú radosť z účasti medzi elitou.
Zdroj: 31338
Zdieľajte:

"Je to fantázia. Pred sezónou sme si dali cieľ postúpiť a naozaj sa splnil. Bol to veľmi ťažký ročník. Miestami som už mal toho dosť a som za to rád, pretože sa to vyplatilo," nešetril slovami chvály brankár Dukly Adam Trenčan, ktorý sa v Žiline v záverečnom vystúpení predviedol neuveriteľným zákrokom. V 35.minúte skvelým semaforom vymazal Rudolfa Hunu, kapitána domácich. "Niekedy to tak, raz sa niečo podarí, raz nie. Párkrát mi trafil lapačku a možno som mal aj kus šťastia. Podľa mňa sme si postup zaslúžili, pretože sme bojovali do poslednej chvíle," skonštatoval dôležitú fázu duelu v eufórii.

Pozrite si aj

VIDEO Trenčan týmto zákrokom poslal dole Žilinu!

Mužstvo zo Zemplína tak nečakane, ale konečne vybojovalo pre mesto najvyššiu súťaž. Zaujímavým faktom je to, že okrem Mesaroša a Banovského sa na tomto bravúrnom kúsku nepodieľal žiadny iný odchovanec. Najviac hráčov bolo z Popradu a Spiša. Brankár Trenčan je zase spod Urpína. "Je to výborné. Avšak dočkali sme sa toho oprávnene, keďže sú v Michalovciach dlhodobo vytvorené skvelé podmienky a v klube pracujú skvelí ľudia," pokračovala brankárska opora "líšok". "Aká bola dlhá cesta na vrchol, také budú oslavy. Snáď si to všetko vykompenzujeme," dodal Adam Trenčan, ktorý v aktuálnej sezóne odchytal 73 duelov a vychytal 4 nuly.

Prečítajte si aj

Neskutočné sa stalo skutočnosťou! Michalovce postúpili do Tipsport ligy!

Tomáš Fučík posilnil Žilinu v priebehu sezóny, keď sa s klubom rozlúčil Horčička. 25-ročný rodák z Třebíča patril medzi opory "vlkov", ale na úspešnú záchranu to nestačilo. "Chceli sme sa vyhnúť vypadnutiu, ale nestalo sa," smutne zhodnotil český brankár vo farbách posledného tímu Tipsport ligy. Nasledujúce slová vyzneli pri najmenšom šokujúco, no sčasti aj pravdivo. "Musíme si to športovo priznať. Nerád hodnotím spoluhráčov, takisto nemám rád, keď hodnotia moje výkony, ale boli sme horší a Michalovce zaslúžene idú hore," skleslým tónom pátral po príčinách Fučík. "Faktorov, prečo sme sa nezachránili je viac, než len hlava. Som presvedčený, že sme mali kvalitnejší káder, ale asi sme doplatili na psychiku, alebo momentálnu formu. Musíme sa pozrieť pravde do očí a povedať si, že sme boli horší. Pogratulovať súperovi a neskrývať sa," doplnil žilinský brankár a na záver dodal: "Nikto si nepraje niečo také zažiť. Je to naozaj veľmi zlé a ťažko sa to opisuje. Baráž som zažil v juniorke, ale to bolo úplne o niečom inom."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články