Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Poprad si verí na obľúbených baranov, Stantien: Vieme to na nich

POPRAD - Zaujímavé hokejové divadlo sľubuje semifinálová séria Kaufland play off Tipsport Ligy medzi Banskou Bystricou a Popradom. "Kamzíci" sú pre úradujúceho majstra dlhodobo neobľúbený súper a v tom by radi pokračovali aj naďalej. Povzbudení postupom cez Košice veria vo vlastné sily a v postup do finále.
Zdroj: 31324
Zdieľajte:

Poprad vyhral s Banskou Bystricou štyri z piatich vzájomných zápasov v základnej časti. Podľa popradských hráčov môže táto skutočnosť niečo naznačiť, ale zároveň nemusí nič znamenať. Play off je iná než dlhodobá časť a sila "baranov" v nedávnych sezónach sa najviac prejavila práve vo vyraďovacích bojoch. Uvedomujú si to aj Popradčania, ktorí chcú nadviazať na srdnaté výkony zo štvrťfinále. "Verím, že budeme pre Bystricu vyrovnaný súper, Detva nám ukázala, že sa to dá. Bystrica má kvalitný tím, ale nie sú to žiadni intergalaktickí hráči. Myslím si, že my máme viac srdciarov, ktorí hrajú mimoriadne obetavo. Dúfam, že tohto súpera nielen potrápime, ale ho aj vyradíme," uviedol obranca Daniel Brejčák.

S Banskou Bystricou sa Popradčania v play off doteraz stretli iba raz. Víťaznú semifinálovú sériu (4:3 na zápasy) si pamätajú Patrik Svitana, Daniel Brejčák, Samuel Mlynarovič, Matúš Paločko, Samuel Takáč a aj Radomír Heizer, ktorý bol vtedy na strane zdolaných. Séria, po ktorej sa Popradčania dostali do zatiaľ posledného finále v klubovej histórii, už zapadla prachom a dôležitá je aktuálna forma. Banskobystričania ju demonštrovali skvelou defenzívou proti Detve, ktorej dovolili skórovať iba v jednom zo štyroch štvrťfinálových zápasov. "Kamzíci" zasa zaujali mimoriadnou obetavosťou v sérii s Košicami. "Tam sme získali sebavedomie. Možno bude na Bystricu platiť niečo, čo platilo aj v základnej časti, no dá sa očakávať, že budú hrať tvrdšie a rýchlejšie. Približne však vieme, čo na nich platí a ak to bude každý dodržiavať a pridáme k tomu tú obetavosť, tak sa úspech môže dostaviť," poznamenal Brejčák. Zaujímavá konfrontácia čaká popradského útočníka Martina Belluša, ktorý v drese "baranov" v minulosti pôsobil a v sezóne 2016/2017 prispel k zisku historického titulu. "Bude to ťažká séria, hoci nám sa proti Bystrici darí. Ak do toho dáme všetko a nebudeme robiť zbytočné chyby, tak môžeme postúpiť. Ani s Košicami to nebolo med lízať, ale fyzická hra Bystrice bude ešte o triedu vyššie. Oni majú radi tento štýl a na to sa my musíme pripraviť. Teším sa na to, aj na atmosféru v Poprade i Bystrici. Verím, že diváci uvidia dobrý hokej. Ja si určite napíšem s niektorými hráčmi, už ma kontaktoval Vlado Mihálik, no podpichovať sa asi budem s viacerými," uviedol Belluš.

Svojim zverencom verí aj tréner Roman Stantien, ktorý po sérii s Košicami vyzdvihol povestné srdiečko v hre Popradčanov a to by rád videl aj proti majstrovi. "Bystrica má široký káder a silný tím. My však s nimi vieme hrať. Veríme si na nich a dobre sa na nich pripravíme. Máme výborného brankára, výborných obrancov a výborných útočníkov. Hrali sme nimi kvalitné zápasy a verím tomu, že ich zdoláme," povedal Stantien.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články