Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košice v pondelok skončia, Haščák spomína zápasy o život

POPRAD - Stačilo urobiť posledný krok, ale nevyšlo to. Ako Zvolen, tak aj Poprad nedokázali vyhrať svoje štvrťfinálové série na nulu a postúpiť ďalej. V Poprade sa všetci tešili na záverečnú jazdu proti Košiciam, ale tie predviedli vynikajúci výkon a vrátili dianie domov. Jediný gól kamzíkov strelil útočník Samuel Mlynarovič.
Zdroj: 31300
Zdieľajte:

Štvrtý duel bol pre hráčov Popradu ako zo zlého sna. V prvej tretine inkasovali štyri góly a súper dokonca posadil na striedačku brankára Vošvrdu. Všetkým bolo jasné, že takýto výsledok sa dá už len ťažko otočiť. "Košice mali k dispozícii presilovku piatich proti trom, ktorú využili. My sme sa postupne dostali z tempa a sami ste videli, v akom duchu sa ten zápas niesol," vyslovil sa v novinárskom obklopení Samuel Mlynarovič.

Pozrite si aj

VIDEO V Poprade opäť lietali päste: Ťavoda po bitke s Dudášom skončil na striedačke súpera hore nohami!

V piatok to na štadióne pod Tatrami žilo. Neskutočná eufória a vidina rýchleho postupu do semifinále cez odvekého rivala sa mohli javiť ako skutočnosť, ktorá zverencom trénera Stantiena zväzovala ruky. "To by som netvrdil. Prestali sme hrať to, čo nás v predošlých súbojoch zdobilo. Mám tým na mysli poctivú defenzívu," spomenul center prvého popradského útoku fakt, ktorý sa v dôležitom stretnutí z mužstva vytratil. "Nevadí. Myslíme pozitívne a stále vedieme sériu 3:1. Do Košíc ideme ukončiť domácim hráčom sezónu," povedal s veľkou dávkou sebavedomia niekdajší člen kádra oceliarov.

Prečítajte si aj

Michalovce využili domáce prostredie a znížili stav baráže

V oboch domácich vystúpeniach boli fanúšikovia svedkami tvrdých súbojov a šarvátok. Tie piatkové zvládli Popradčania, víkend lepšie vyznel v prospech hostí. Celé to zaklincovala boxerská vložka medzi Ťavodom a Dudášom, po ktorej domáci obranca skončil na striedačke súpera hore nohami. "Myslím si, že sa to všetko udialo na báze fair-play. Ľuďom sa to páčilo, veď hokej sa hrá pre nich. Táto bitka bola takým korením," podotkol hráč s prezývkou "Mlynky".

Prečítajte si aj

Košice sfúkli Poprad a udržali sa v sérii

Ján Laco podal výborný výkon. K úplnej spokojnosti mu chýbalo len čisté konto, o ktoré ho obral Mlynarovič v 52.minúte. "Do tretej tretiny sme išli s tým, že chceme otočiť výsledok. Prehrávali sme síce 0:5, ale nikde nebolo napísané, že nemôžeme vyhrať. Chceli sme zlomiť defenzívu Košíc a myslím si, že sa to mojím gólom podarilo. Boli z toho nešťastní, a to je dobré." Cítia kamzíci rozdiel v tom, že je v bráne rivala bývalý slovenský reprezentant? "Rozdiel je iba v tom, že má lapačku v druhej ruke v porovnaní s Habalom," uzavrel dialóg Samuel Mlynarovič.

Prečítajte si aj

Trenčín aj Poprad majú finálový mečbal

Obrovská spokojnosť panovala v radoch Košíc. Popradský odchovanec hrajúci na druhej strane barikády Marcel Haščák zarezal svojich dvomi gólmi. "Zvládli sme dôležité stretnutie. Veľmi dobre sme k nemu pristúpili a som hrdý na to, že každý z nás bojoval od začiatku," nešetril superlatívami vicemajster sveta z roku 2012. Košice tak nechali v Poprade odkaz, že sa doň ešte v priebehu budúceho týždňa vrátia. Bude to síce náročné, ale nie je nemožné otočiť sériu vo svoj prospech. "Hráme o život! Nikto nechce skončiť ročník a každý robí maximum pre to, aby si ju predĺžil," doplnil Marcel Haščák.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články