Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Majstrom Španielska sa štvrtýkrát po sebe stal CHH Necso Txuri Urdin aj s jedným Slovákom

SAN SEBASTIÁN - Najvyššiu španielsku hokejovú súťaž štvrtýkrát v rade ovládol baskický tím CHH Necso Txuri Urdin, ktorý sídli v meste San Sebastián.
Zdroj: 31298
Zdieľajte:

Vo finálovej sérii hranej na tri víťazstvá porazil CG Puigcerdà 3:2 napriek tomu, že nakoniec porazený finalista mal prvý mečbal, no Urdin následne výhrou 9:5 na ľade súpera vyrovnal a v sobotu zvíťazil doma 3:2. Jediným Slovákom v tíme bol počas tejto sezóne výstrojový manažér Michal Klepáč, ktorý sa minulý rok tešil ešte ako hráč.

Pozrite si aj

VIDEO Ďalšia originálna oslava hráčov Caroliny, tentoraz si zahrali curling

Pre CHH Necso Txuri Urdin je to štvrtý titul po sebe, celkovo deviaty v histórii, čo druhý je druhý najväčší počet zo všetkých tímov. Na prvom mieste sa nachádza Jaca s trinástimi výhrami. FC Barcelona a CG Puigcerdà vyhrali päťkrát.

Víťaz najvyššej španielskej súťaže postupuje do Kontinentálneho pohára, ktorého víťaz sa zas kvalifikuje do prestížnej Ligy majstrov. V tejto sezóne však Urdin skončil už v základnej skupine bez zisku jediného bodu. Jeho súpermi bolo lotyšský Kurbads Riga, ukrajinský HC Donbass a islandský Vikingar Akureyri.

Pozrite si aj

VIDEO V Poprade opäť lietali päste: Ťavoda po bitke s Dudášom skončil na striedačke súpera hore nohami!
Zdieľajte:
Zdroje informácií: livescore.com, eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články