Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Matej Tomek: Keby nám pred turnajom niekto povedal, že získame striebro, tak by sme to brali hneď

KRASNOJARSK - Matej Tomek patril medzi najväčšie opory Slovenska na úspešnej Univerziáde v ruskom Krasnojarsku, z ktorej naši reprezentanti doviezli strieborné medaile. 21-ročný Bratislavčan chytajúci v NCAA za University of Nebraska-Omaha v exkluzívnom rozhovore pre náš portál zhodnotil priebeh turnaja aj svoje pocity.
Zdroj: 31264
Zdieľajte:

Aké pocity panujú po zisku striebornej medaile?

"Za seba a myslím si, že aj za väčšinu chalanov, môžem povedať, že sme spokojní so ziskom striebra. Samozrejme, že pomýšľali pred finále aj na zlato, ale keby nám pred turnajom niekto povedal, že získame striebro, myslím si, že by sme to všetci brali ihneď."

Boli aj nejaké oslavy?

"Na oslavy sme bohužiaľ veľa času nemali, ráno o jednej sme mali zraz a odtiaľ sme sa presunuli už na letisko."

Prečítajte si aj

Rozhodla sila kolektívu, tvrdí tréner strieborného tímu z Univerziády Feneš

Aká ste sa stretli partia v tíme?

"Partia bola skvelá na ľade a aj mimo neho. Myslím si, že zomknutý kolektív bol aj dôležitý faktor pri našich výsledkoch počas celého turnaja."

Ako si sa osobne cítil počas turnaja v bráne?

"Musím povedať, že som sa v bráne cítil počas celého turnaja veľmi komfortne. Bol som v dostatočnej permanencii každý zápas, okrem toho s Maďarmi, ale chalani poctivo bránili a robili moju časť roboty o to ľahšiu."

Ktorý zápas si si užil najviac?

"Zápas proti USA bol pre mňa špecifický, kedže tam pôsobím a zároveň sa poznám aj s niektorými hráčmi z ich tímu. Avšak semifinále a finále boli pre mňa tiež veľkými skúsenosťami a oba zápasy som si užíval, takže sa mi ťažko menuje jeden konkrétny zápas."

Po ktorom stretnutí ste si začali uvedomovať, že z toho naozaj môže byť medaila?

"Ja osobne som odchádzal na podujatie s tým, že chcem pomôcť tímu spraviť nejaký pekný úspech. Po zápasoch s Rusmi a Čechmi si myslím, že sa táto predstava začala črtať aj u iných chalanov. Do semifinálového zápasu s Kazachmi sme už išli sebavedomo a bez rešpektu aj napriek ich dominantným výsledkom v skupine."

Prečítajte si aj

Slovenská cesta končí pod vrcholom: Vo finále sme tesne podľahli Rusku

Na turnaji ste vlastne prvýkrát prehrávali až vo finále. Dbali ste hlavne na precíznu defenzívu?

"Áno, dbali sme na dobré začiatky zápasov a poctivú obranu. Chalani to dodržovali excelentne, počas celého turnaja obetavo blokovali strely a aj keď sme boli v nejakých zápasoch v pomere striel prestrieľaní, súperi sa len veľmi zriedka dostávali do vyložených šancí."

Na univerzite si toho veľa neodchytal, padla ti teda Univerziáda vhod?

"Áno, moja situácia v klube nebola ideálna a možnosť prísť si zachytať skvelé zápasy na Univerziáde som nechcel odmietnuť. Som veľmi vďačný realizačnému tímu a zväzu, že na mňa pri nominácií mysleli a takisto, že sa nám podarilo spolu urobiť takýto úspech."

Dostal si už nejaké ohlasy z klubu?

"S Omahou som bol v kontakte počas turnaja len zriedka, ale viem že výsledky sledovali. Vo štvrtok som odletel naspäť do Ameriky a cestujem za tímom na prvé kolo konferenčného play-off."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články