Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ázijská liga spoznala majstra, prvýkrát sa ním stal ruský klub

SOUL - Ruský klub PSK Sakhalin sa prvýkrát stal víťazom Ázijskej ligy. V ročníku 2018/19 vyhral po víťazstve 3:0 vo finálovej sérii proti japonskému klubu Nippon Paper Cranes.
Zdroj: 31277
Zdieľajte:

Po dvoch výhrach na ľade súpera triumfoval Sakhalin aj na domácom ľade, no bola to poriadna divočina. Nippon viedol dvomi gólmi v druhej tretine a jedným na začiatku tretej už o tri presné zásahy, avšak Rusi do konca riadneho hracieho času vyrovnali a v predĺžení rozhodol Vitali Zatsepilin, ktorý sa stal hrdinom.

Prečítajte si aj

Záborský asistoval, no na výhru Tappary to nestačilo, Godla vychytal výhru

PSK Sakhalin - Nippon Paper Cranes 4:3 pp (0:0, 0:2, 3:1 - 1:0)

Góly: 41. Juškov, 52. Kovaljov (Savčenko, Kopijenko), 60. Sursov (Šineljov, Zatsepilin), 80. Zatsepilin - 36. Kato (Nakajima), 40. Nakajima (Yanadori, Takagi), 41. Suzuki (Šinego)

Za mužstvo Nippon Paper Cranes nastupovali aj bývalí hráči dobre známi z Tipsport ligy. Kanadský brankár Drew MacIntyre a ruský útočník Vjačeslav Trukhno. Sakhalin mal v mužstve samých ruských hokejistov.

Prečítajte si aj

MAC Budapešť nedopustil vypadnutie, Zvolen vyšiel gólovo naprázdno

Jeden z nich, Nikolaj Stoljarenko sa stal najproduktívnejším hráčom play-off, keď nazbieral sedem bodov za štyri góly a tri asistencie. Stal sa taktiež najlepším strelcom vyraďovacej časti. Rovnaký počet bodov získal aj jeho spoluhráč a hrdina finále Vitali Zatsepilin (2+5), ako aj útočník porazeného finalistu Shogo Nakajima (2+5). Táto dvojica dominovala medzi asistenciami v play-off.

Doterajší víťazi

Zdieľajte:
Zdroj informácií: livescore.com

Diskusia

Podobné články