Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Stavjaňu nahneval zákrok Starostu, Oremus obhajuje Sádeckého, Ramsay radšej odišiel

NITRA - Vojna pokračuje. A to doslovne. Séria Nitra - Trenčín (1:1 na zápasy) je bohatá na tvrdé až hraničné zákroky, či pästné súboje. V prvom meraní síl hráči zohrali zopár šarvátok, ale bez následkov. Utorok večer bol kritický najmä pre mladého reprezentanta Róberta Lantošiho. Ten v zápase prišiel o šesť zubov!
Zdroj: 31269
Zdieľajte:

Poriadny olej do ohňa prilial útočník Juraj Majdan pred vypuknutím série svojim vyjadrením na adresu kvarteta hráčov Trenčína. Dubnický hráč však v priebehu dvoch dní neinkasoval žiadny úder, ani sa nestal obeťou brutálneho zákroku.

Pozrite si aj

VIDEO 131 trestných minút v Nitre: Dvojnásobne boľavý Lantoši, zakrvavený Hlinka

Toľko šťastia ale nemal jeho kolega Róbert Lantoši, ktorý stratil šesť zubov po atakoch Borisa Sádeckého a Tomáša Starostu. „Chcel som hrať čisto do tela, asi som ‚štrajchol‘ protihráčovi aj hlavu, čo ma mrzí,“ obhajoval sa pre portál mynitra.sk prvý previnilec voči mladému reprezentantovi, ktorý zvyšok zápasu sledoval z tribúny. Po zápase bol oslovený aj tréner Peter Oremus. Ten mal na tento incident svoj pohľad. „Ako ste prišli na to, že naši hráči poľovali po Lantošim? Na to sú tam, rozhodcovia, aby to posúdili. To je moja odpoveď. Nehnevajte sa na mňa, aby tu Sádecký po niekom poľoval? Pozrite si ten zápas lepšie,“ odvetil.

Prečítajte si aj

Lintner kritizoval tvrdé zákroky: Budem apelovať, aby sa to vnímalo citlivejšie

Tento zákrok Lantoši ešte rozchodil, hoci sa mu z úst valila krv. Postavil sa na nohy a vrátil do zápasu. V 52.minúte už nerozdýchal vyčíňanie Tomáša Starostu. Skúsený obranca inkasoval trest 2+10 za napadnutie hlavy a krku a najproduktívnejší Nitran smeroval do šatne. „Starostov zákrok mi neprišiel ako bežný a očakávam, že to bude mať nejakú dohru. Bolo to za stavu 4:1, v rozhodnutom zápase. Pre mňa to už bolo cez čiaru,“ podotkol tréner spod Zobora Antonín Stavjaňa.

Prečítajte si aj

Poprad opäť dobyl Steel arénu: Tešíme sa, ale séria sa ešte nekončí

Obe stretnutie si naživo pozrel reprezentačný tréner Craig Ramsay. Majstrovstvá sveta sa blížia a pochopiteľne bol zvedavý na mladé pušky Lantoši - Buček, s ktorými ráta. To, čo sa však stalo, ho veľmi znechutilo, ba dokonca donútilo opustiť miesto vo VIP zóne. „Zápas mi pripomenul staré časy NHL. Mám rád play-off hokej, ale nechcem vidieť žiadnych hráčov zranených. Údery, ktoré Lantoši dostal, boli dosť silné. Nebudem však komentovať, či to bolo fér alebo nie. Keď som ho videl už dvakrát zraneného, tak som odišiel zo svojho miesta na štadióne a dopozeral som zápas v útrobách,“ povedal pre mynitra.sk Craig Ramsay, ktorý si želá, aby bol nitriansky útočník v poriadku a pripravený obliecť si národný dres. "Dúfam, že bude môcť hrať na majstrovstvách sveta,“ uzavrel.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: mynitra.sk

Diskusia

Podobné články