Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čada rešpektuje prísne rozhodnutia rozhodcov

KHL
Po dvoch neúspešných štartoch v uplynulých ročníkoch vstúpili hokejisti Slovana Bratislava do svojej tretej sezóny v KHL víťazne. Hoci tréner Rostislav Čada videl v hre svojho tímu na konci prípravy stále niekoľko herných nedostatkov, triumf 5:2 nad Medveščakom Záhreb ukázal jasný signál zlepšenia. Prekvapením pre hráčov bol však prísny meter ruských rozhodcov, z ktorého sa zrejme stane do budúcna zaužívaný trend.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vypredaná Slovnaft aréna (10.005 divákov) videla vo štvrtok svižný hokej. Na scéne úradoval najmä trojgólový Ladislav Nagy, ktorého v priebehu duelu doplnili dôležitými gólmi Michal Sersen a Libor Hudáček. Spokojnosť po zápase tak bola namieste. "Mužstvo podalo veľmi dobrý kolektívny výkon. V stretnutí sme nemali veľký negatívny moment. Mrzí nás len, že sme nedali gól pri dlhej, až dvojminútovej presilovke 5 proti 3," zhodnotil vystúpenie svojich zverencov Čada.

Tí až na treťom štarte v nadnárodnej súťaži konečne zlomili kliatbu nepriaznivých výsledkov z úvodných stretnutí. V oboch uplynulých sezónach podľahli vo svojom otváracom stretnutí Donbassu Doneck, navyše dvakrát rovnakým výsledkom v pomere 2:4. "Uvedomoval som si, že prvé stretnutie sme v oboch prípadoch prehrali. Povedal som si, že tentoraz sa nám to podarí prelomiť a zvíťazíme. V posledných týždňoch som videl na hráčoch veľkú koncentráciu a rovnako tak aj odhodlanie začať víťazne. Práve tento stav mi dával nádej, že sa to podarí," neskrýval radosť český kormidelník.

Štvrtkový duel Slovana s Medveščakom priniesol okrem siedmich gólov aj niekoľko ďalších zaujímavých momentov. Hráči na oboch stranách často zohrievali trestné ľavice, veď rozhodcovia rozdali netradične až 27 menších trestov. Už v prvom dueli novej sezóny tak hráči okúsili rysujúci sa nový trend posudzovania zákrokov, hlavne špeciálny prísny meter pri fauloch hokejkou. "Hráčov na to pripravujem dlhodobo. Pravidlá či vývoj hokeja smeruje k tomu, aby korčuľovali, mohli tvoriť. Tým padá aj viac gólov. Je to moja filozofia a som rád, že sa to postupom času stále viac prejavuje. Videl som otvárací zápas súťaže a hneď som si všimol prísny rozhodcovský meter. Každá súťaž má svoj trend. KHL má podmienky nastavené takto a my ich musíme rešpektovať," uviedol Čada.

Na druhej strane to predstavovalo výhodu presilových hier. Na konci prípravy volal skúsený kormidelník práve po zlepšení hre v početnej prevahe, na čo mu hráči vyslali vo štvrtok hneď nejeden pozitívny signál. Tri z piatich gólov strelili v presilovke, jeden dokonca pridali aj v oslabení. "Presilovky nám v príprave nešli. Venovali sme sa im dlhú dobu a som rád, že sme túto prácu hneď v najdôležitejšom prvom stretnutí sezóny zužitkovali," poznamenal Čada. Ten mal pred štartom ročníka dilemu aj na poste brankárskej jednotky. Dôveru napokon dostal Johan Backlund a niekoľkokrát mužstvo v ťažkých momentoch podržal skvelými zákrokmi. Situácia okolo formovania prvého brankára má však hlbšiu podstatu. "Súťaž je dlhá. My nemáme natoľko široký káder, aby sme si mohli dovoliť niekoho nevyužiť. Čas na ľade dostanú všetci hráči a bude iba na nich, ako to zužitkujú. Čo sa týka brankárskej jednotky, chytať bude ten, kto bude schopný podať najlepší výkon," zdôraznil Čada.

Hneď v piatok ráno odletela výprava "belasých" na úvodný trip sezóny. V rámci neho nastúpia už v sobotu na ľade obhajcu Gagarinovho pohára Metallurgu Magnitogorsk, následne sa predstavia v Jekaterinburgu a sériu vonkajších duelov zakončia v Kazani. "Máme pred sebou veľa nevýhod. Je to veľmi ťažký trip, ale v Rusku nie je žiaden ľahký. Čakajú nás ťažké zápasy, bol by som veľmi spokojný, keby sa nám podarilo doviesť si štyri body," zaželal si tréner Slovana.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články