Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nevzdali sme to a bojovali do konca, hovorí Starosta

NITRA - Prvý štvrťfinálový duel Kaufland play off Tipsport medzi Nitrou a Trenčínom priniesol skvelý hokej v elektrizujúcej atmosfére. Z víťazstva v predĺžení sa napokon tešili hostia, ktorí zvíťazili 2:3 pp a ujali sa v sérii vedia 0:1.
Zdroj: 31254
Zdieľajte:

Domáci hokejisti mali v pláne sa ujať vedia v zápase čo najkôr. To sa im podarilo zásluhou Kerbashiana v desiatej minúte a tri minúty pred koncom prvej tretiny zvýšil krásnym blafákom Lantoši. Po zápase sa hráčom moc pred mikrofón nechcelo, a tak duel zhodnotil tréner Antonín Stavjaňa.

Prečítajte si aj

Trenčín po skvelom obrate berie bod z ľadu Nitry

"Vyhrávať 2:0 a stratiť zápas je určite zlé, ale naši hráči možno nezvládli tvrdú hru Trenčína, ktorou sa prezentovali. V závere sme sa v dôraze nevyrovnali hosťom a z toho to vyplynulo. Stratili sme prvý zápas. Je to play off. Pre nás veľká škoda, pretože náskok 2:0 by dobré mužstvo malo ustrážiť," povedal smutný Stavjaňa.

Keď bola v šatni domácich pochmúrna nálada, tak v trenčianskej bola veľmi dobrá nálada. Trenčania sa aj za nepriaznivého stavu nevzdávali, čo kvitoval najmä autor vyrovnávajúceho gólu Tomáš Starosta. "Po prvej tretine sme prehrávali o dva góly, no vedeli sme, že to z našej strany nebola zlá tretina. Pri tých inkasovaných góloch sme nechali súperových hráčov sa rozbehnúť pred našu bránou, čo sa nám nemôže stávať, ale nevzdávali sme, bojovali sme do konca. Tak to má v play-off vyzerať," hovoril Starosta.

Prečítajte si aj

Poprad šokoval Steel Arenu a ujal sa vedenia v sérii

Starosta zároveň pripomína, že séria sa len začala. "Určite je krásne, že sme vyhrali prvý duel, ale treba ostať nohami pevne pri zemi. Zajtra je nový zápas a na ten sa treba pripraviť," zakončil niekdajší reprezentant.

Veľmi dobrý zápas má za sebou i jeho spoluhráč Peter Sojčík, ktorý si pripísal asistenciu pri jeho presilovkovom vyrovnávajúcom góle. Ten po zápase tiež hovoril o tom, že sa jeho tím nevzdal za nepriaznivého stavu. "V prvej tretine v našej hre bolo veľa dobrých vecí napriek tomu, že sme prehrávali. Veľmi dôležitý bol kontaktný gól, ktorý nás povzbudil do ďalšieho priebehu a verili sme, že to otočíme. Dnes šlapal celý mančaft, dobre sme bečkekovali a neponúkli sme im veľa šanci," povedal Sojčík.

Prečítajte si aj

V Česku začalo predkolo play-off: Tybor zostrelil Spartu, dvojbodový Kotvan

Trenčín sa dostal do prvej šestky vďaka výbornému zvládnutému záveru základnej časti, čo nezabudol pripomenúť i nevysoký útočník. "Posledné zápasy sme zvládli na výbornú a v tom sme chceli pokračovať. Trocha sme sa obávali, či dvojtýždňové voľno na nás zanechá nejaké stopy, no nakoniec to bolo z naše strany výborné," zakončil tridsaťdvaročný krídelník prvej formácie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Filip Mišudík

Diskusia

Podobné články