Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Maione uzavrel ďalšiu skvelú sezónu: Je po roku v Diname Riga čas na NHL?

BRATISLAVA - Kanadský obranca Mathew Maione má za sebou z osobného pohľadu ďalšiu skvelú sezónu a výrazne sa začína hovoriť aj o tom, že by mohol dostať ponuku z NHL.
Zdroj: 30727
Zdieľajte:

Túto možnosť v relácii Blafák v televízii Hronka nevyvrátil ani športový manažér HC ´05 iClinic Banská Bystrica: "Sedel som s jeho agentom, takže som počul nejaké informácie. Zaujímajú sa o neho kluby z NHL a aj z KHL, kde má ponuky na dosť veľa peňazí, takže je na ňom, aby to zvážil," hovorí Július Koval: "Stále sme v kontakte, napíšeme si a on neskrýva to, že keď bude mať zarobené dosť na dva životy, tak by sa rád do Banskej Bystrice vrátil," doplnil s úsmevom.

Rodák z Toronta by sa mohol prinajmenšom pokúsiť zabojovať o najlepšiu ligu sveta cez try-out, teda cez skúšobný kontrakt. Podľa našich informácií by jedným z tímov, ktoré chcú Maioneho vidieť naživo v akcii, mohol byť aj slávny New York Rangers.

28-ročný Mathew Maione v sezóne 2018/19 nedotiahol Dinamo Riga do play-off, aj keď oň lotyšský klub dlho zvádzal náročný súboj. Nakoniec získal 62 bodov, čo je o jeden menej, ako mal ôsmy tím tabuľky a posledný postupujúci v Západnej konferencii Víťaz Podoľsk.

Prečítajte si aj

Slováci vyhrali v ruskom Krasnojarsku prvý zápas, rozdrvili Česko

Avšak, už od začiatku sezóny si po príchode z fínskej Liigy výborne sadol so spoluhráčmi a hneď ukazoval, že spoločne s Linusom Videllom či Laurisom Darzinšom bude mať Dinamo veľkú ofenzívnu silu. Po skončení základnej časti sa stal najproduktívnejším mužom tímu švédsky útočník Videll (24+24). Maione sa umiestnil na druhom mieste (11+35). V celkovej štatistike KHL skončil na devätnástej priečke, z obrancov bol lepší iba jeho krajan Darren Dietz (15+38) v službách Barysu Astana. Maione nazbieral priemerne 0,79 gólu na zápas. Niekoľko kôl na štarte sezóny dokonca viedol celú produktivitu ligy a mal priemer viac, ako bod na stretnutie.

Pravdepodobne najviac ale zahviezdil počas All-stars game v KHL. Všetko začalo už tým, že získal viac ako dvetisíc hlasov pri hlasovaní fanúšikov a túto anketu jednoznačne vyhral. Za sebou nechal aj najväčšie domáce hviezdy ako Gusev, Šipačov, Kagarlitskij, Mozjakin, Kaprizov či Grigorenko. Na samotnej akcii v tatarstanskej Kazani si zobral gitaru a bezchybne zaspieval známu pesničku "Ho Hey" od skupiny The Lumineers.

Tú inak ešte skôr zahral aj na oslavách titulu s HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Každopádne, na sociálnej siete Instagram spomínaná kapela reagovala na jeho výkon veľkými slovami chvály. Maione následne svoj hudobný talent ukázal aj o niekoľko týždňov neskôr, keď nahral pesničku so známou lotyšskou kapelou Laime Pilniga.

Teraz, po skončení ročníka 2018/19, si kanadský obranca môže dopriať zaslúžený oddych. Jeho zmluva s Dinamom Riga končí. Klub určite bude chcieť predĺžiť kontrakt so svojou hviezdou, ktorá si Lotyšsko zamilovala: "Ďakujem Dinamo za skvelú skúsenosť v mojej prvej sezóne v KHL. Lotyšsko a Riga budú mať vždy špeciálne miesto v mojom srdci," napísal Maione na svoj Instagram. Teraz je už len na ňom, ktorú z kvanta ponúk si vyberie a kde bude jeho kariéra pokračovať.

ANKETA: Zahrá si Mathew Maione v KHL?

  • Áno

    77%

  • Nie

    23%

Prečítajte si aj

Obranca Mathew Maione je najproduktívnejším hráčom KHL

Mathew Maione a jeho posledné štyri sezóny

  • 2015/16 Najlepší obranca ECHL
  • 2015/16 All-stars tím sezóny v ECHL
  • 2015/16 Najviac asistencií spomedzi obrancov v ECHL (43)
  • 2015/16 Najproduktívnejší obranca ECHL (54)
  • 2016/17 Majster Slovenska
  • 2016/17 Najviac asistencií spomedzi obrancov (47)
  • 2016/17 Najproduktívnejší obranca Tipsport ligy (57)
  • 2017/18 All-stars tím sezóny vo fínskej Liige
  • 2017/18 Najviac asistencií spomedzi obrancov (39)
  • 2017/18 Najzábavnejší hráč sezóny
  • 2018/19 Účastník zápasu hviezd v KHL
  • 2018/19 Obranca týždňa (22.10 - 28.10.2019)
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články