Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Miškolc predĺžil zmluvu s Vasom, Magosi chce viac peňazí a Vay lepšiu súťaž

MIŠKOLC - Maďarský nováčik DVTK Jegesmedvék Miškolc predĺžil zmluvu s útočníkom Jánosom Vasom, ktorý v mužstve ostane až do konca sezóny 2020/21.
Zdroj: 30328
Zdieľajte:

35-ročný útočník bol v roku 2002 prvým draftovaným Maďarom do NHL, keď si ho v druhom kole vybral Dallas Stars, no najlepšiu ligu sveta si nikdy nezahral. Počas kariéry hrával vo Švédsku, Francúzsku, Česku, nadnárodnú EBEL ligu aj AHL i ECHL v zámorí. V tejto sezóne v drese DVTK strelil 14 gólov a na 35 asistoval.

Prečítajte si aj

VIDEO Dlhoročná česká opora Košíc končí kariéru so štyrmi slovenskými titulmi

V tíme z Miškolca by mal ostať aj kapitán Bálint Magosi, ktorý je najlepším strelcom a najproduktívnejším hráčom svojho klubu v základnej časti, nakoľko sa mu podarilo rozvlniť sieť brankárov súpera 27-krát, k tomu pridal aj 22 asistencií. Počas kvalifikácie do play-off prebiehali rokovania medzi DVTK a 29-ročným útočníkom, ktorý požaduje zdvihnutie mesačného platu, ale má záujem pokračovať v súčasnom tíme napriek tomu, že sa spomína údajný interest aj od slovenských klubov.

Po sezóne však tím na 99 percent opustí maďarský brankár s najlepšími číslami v Tipsport lige, Ádám Vay. Ten od svojho príchodu dokazuje, že má rozhodne na lepšiu súťaž. Sám sa podľa nášho zdroja chce vrátiť do zámoria a znova zabojovať o NHL, čo sa mu nepodarilo počas troch rokov v organizácii Minnesoty Wild, ktoré strávil v AHL a ECHL. Taktiež ho ale láka napríklad ruská KHL. Každopádne je nepravdepodobné, že by mal ostať v Miškolci.

Pozrite si aj

VIDEO Winter Classic zničil trávnik: Futbalová Dukla zúri, Lintner sa bráni
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články