Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kafka najprv pomohol zdolať lídra tabuľky, zápas proti Florku nedochytal

TRENČÍN - Český brankár Tomáš Kafka pomohol ešte pred týždňom florbalistom AS Trenčín prekvapivo triumfovať nad lídrom tabuľky TJA-FBO 8:5 v rámci 19. kola slovenskej extraligy mužov. Sobotňajšie stretnutie 20. kola na palubovke košického Florka však nedochytal pre trest, okrem toho si pripísal aj prvú prehru v slovenskej najvyššej súťaži, jeho tím podľahol domácim 2:7.
Zdroj: 30852
Zdieľajte:

Hráči domáceho Florka boli aj nad jeho sily. Košičania víťazstvo stanovili až v poslednej tretine, keď strelili päť gólov a neinkasovali ani raz. Všetky z piatich zásahov pritom dosiahol Jozef Halás.

"Nastupoval som s vedomím ako na bežný zápas, akurát som vedel, že u súpera je brankár, ktorého veľmi nepoznám. Tak som si zbežne pozrel na rozcvičke, kde má slabšie miesta. V prvých dvoch tretinách mi to nepadlo, chýbalo tam trošku šťastíčka v zakončení, ako bolo napríklad pri nastrelení žŕdky. V tretej tretine sa mi z presilovky podarilo vsietiť gól, a potom to išlo samé. Každopádne je to aj zásluha mojich spoluhráčov, ktorí mi veria, aj keď nie vždy to padá. Aj teraz mi pripravili príležitosti na skórovanie, za čo im ďakujem," uviedol pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB) Halás.

Štyridsaťročný "Bolek" v bránke AS Trenčín duel nedochytal, 85 sekúnd pred záverečným hvizdom inkasoval trest na 2+10 min. V tíme Trenčanov sa nenachádzal náhradný gólman a do bránky sa tak musel porúčať hráč z poľa Milan Kováč. Rozhodcovská dvojica Lukáč - Roba navyše ukončila súboj pred 227 divákmi predčasne. Hráči na oboch stranách nejavili záujem o hru a loptičku si iba bezducho posúvali medzi sebou.

"To predčasné ukončenie nebudem komentovať. Čo sa týka môjho vylúčenia, tak to bolo dosť prísne. Dve minúty by som bral, ale tú desiatku si mohli odpustiť. Na druhej strane, rozhodcovia ma počas celého zápasu nebránili a stále ma tam osekávali. Za stavu 2:7 mi už to osekávanie prišlo zbytočné, a tak som trošku 'vypenil'. Nemal som však 'tepovku' nad 200 a bolo to celkom v pohode," povedal po zápase pre kosiceonline.sk najlepší brankár na svete za rok 2006 Kafka.

Florbalisti lídra tabuľky TJA-FBO Nižná triumfovali v 20. kole nad hráčmi majstrovského Tsunami Záhorská Bystrica 8:6 v sobotňajšom šlágri 20. kola slovenskej extraligy mužov. Nižná otvorila skóre na pôde súpera už v druhej minúte a domáci ani raz neotočili stav, hoci dvakrát v dueli vyrovnali - na 1:1 a neskôr na 6:6. Oravčania strelili v závere dva góly a upevnili si pozíciu na čele tabuľky o štyri body, práve pred Tsunami.

"Bol to veľmi kvalitný súboj z oboch strán. Už to vyzeralo, že to s nami dopadne ako v Trenčíne, kde sme si zápas prehrali sami. Na druhej strane sme radi, že hráme tak ťažké zápasy v závere základnej časti. Práve to môže byť výborná príprava na play-off," zhodnotil pre Slovenský zväz florbalu (SZFB) autor hetriku a hráč Nižnej Peter Nehila.

Ešte v 19. kole ovládli bratislavské derby florbalisti Snipers, ktorí triumfovali nad Lidom 7:5. Tím Snipers Bratislava zvíťazil už šiestykrát v neprerušenej sérii. "Opäť ďakujeme skvelým fanúšikom, ktorí na tribúne celý zápas dominovali a hnali nás dopredu," píše sa na oficiálnom facebooku víťazného družstva.

Florbalová extraliga mužov - 19. kolo:
Grasshoppers Žilina - Tsunami Záhorská Bystrica 2:9 (1:6, 0:2, 1:1)
ATU Košice - 1. FBC Trenčín 9:4 (3:1, 2:2, 4:1)
Hurikán Bratislava - Young Arrows Spišská Nová Ves 6:5 po predĺžení (2:1, 1:3, 2:1 - 1:0)
AS Trenčín - TJA-FBO Nižná 8:5 (3:2, 1:3, 4:0)
Mikuláš Prešov - Florko Košice 5:6 (2:1, 1:2, 2:3)
Snipers Bratislava - Lido Bratislava 7:5 (1:0, 2:3, 4:2)

20. kolo:
1. FBC Trenčín - Hurikán Bratislava 5:6 po predĺžení (2:1, 0:2, 3:2 - 0:1)
Florko Košice - AS Trenčín 7:2 (2:1, 0:1, 5:0)
Tsunami Záhorská Bystrica - TJA-FBO Nižná 6:8 (1:4, 2:2, 3:2)
Grasshoppers Žilina - ATU Košice 11:8 (3:3, 3:2, 5:3)
Snipers Bratislava - Mikuláš Prešov 10:5 (3:2, 3:0, 4:3)
Young Arrows Spišská Nová Ves - Lido Bratislava 6:10 (1:3, 1:1, 4:6)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Samuel Prekop

Diskusia

Podobné články