Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Debutové predstavenie: český útočník si dnes zahrá v prvom tíme Detroitu

DETROIT - Už o pár hodín na Ľad Detroitu Red Wings prvýkrát vykorčuľuje aj mladý odchovanec českých Pardubíc - Filip Zadina. Tím ho totiž v piatok povolal z farmy rovno do prvého tímu.
Zdroj: 31121
Zdieľajte:

Ambiciózny Zadina bol draftovaný minulý rok zo šiesteho miesta práve Detroitom. Ešte donedávna pôsobil na farme v AHL. Tam zbieral skúsenosti v tíme Grand Rapids Griffins, kde získal 31 bodov v 45 zápasoch (15 + 16). Vždy dúfal, že sa mu naskytne možnosť hrať v prvom tíme Detroitu, čo sa mu aj podarilo. Red Wings ho však nemôže nechať hrať viac ako deväť zápasov. Ak by sa táto bilancia prekročila, tím by sa pripravil o rok z jeho trojročnej nováčikovskej zmluvy.

Útočník vystúpi dnes o deviatej hodine stredoeurópského času v zápase proti San Jose Sharks. Predstaví sa v prvom útoku spoločne s Dylanom Larkynom a Andreasom Athanasiom. Veľmi sa teší a vraví, že sa mu splnil celoživotný sen. Šancu, ktorú dostal, si chce poriadne užiť a predviesť čo najviac zo svojho umenia. Bude sa snažiť a je pripravený pomôcť tímu za každých okolností.

Na zápas ho prídu podporiť aj rodičia, ktorí sú na syna veľmi pyšní a držia mu palce.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Simona Krauszová

Diskusia

Podobné články