Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

10 najkurióznejších gólov histórie NHL

Top
Národná hokejová liga je miestom, kde sa takmer každý zápas stane niečo výnimočné. Počas dlhoročnej histórie sme sa stretli s krásnymi gólmi, špičkovými brankárskymi zákrokmi, tvrdými hitmi, ale aj s gólmi, na aké by mnohí radšej zabudli. My si však na ne teraz s úsmevom zaspomíname.
Zdroj: YouTube.com
Zdieľajte:

10. CORREY PERRY A JEHO VLASTNÝ GÓL

Correy Perry je meno v hokejovom svete veľmi známe. Opora tímu Anaheim Ducks v uplynulej sezóne nazbierala 79 bodov. Zaradil sa medzi top kanonierov ligy ihneď po Alexandrovi Ovečkinovi. Avšak aj takí hráči sa občas trafia do nesprávnej brány. V sezóne 2010/2011 celkom nešťastne vyradil svoj tím zo zápasu. Anaheim sa snažil vyrovnať skóre proti Edmontonu v powerplay, avšak Perry poslal omylom puk z útočného pásma rovno do stredu vlastnej brány.

9. BRODEUROVA NEŠŤASTNÁ HOKEJKA

Tretí zápas vo finále Stanley Cupu z roku 2003 sa bude navždy pamätať ako na veľkú chybu Martina Brodeura. Po vyslanej strele v druhej tretine, ktorá smerovala mimo brány, vyletela Brodeurovi hokejka z ruky a odrazila puk pomedzi brankárove nohy rovno do brány. Hra bola vyrovnaná, no potom sa dostali „Káčeri“ z Anaheimu do vedenia a vyhrali zápas v predĺžení. Možno práve tento gól mohol zmeniť vývoj celej série. Nakoniec však všetko dopadlo dobre a Devils sa tešili zo zisku Stanley Cupu.

8. NEPOSLUŠNÁ LAPAČKA PATRICKA ROYA

To boli časy, keď aktívne hrával Steve Yzerman, Nick Lidström nebol ani v polovici kariéry a Patrick Roy predvádzal svoje umenie v Colorade. Práve o týchto pánoch bude nasledovné video. Najmä o St. Patrickovi, ako ho v tých časoch zvykli prezývať. V jednom zápase proti Detroitu Red Wings ukázal, že aj jeho spoľahlivá lapačka máva občas slabšie chvíle.

7. KEĎ PUK NEMOŽNO CHYTIŤ

A máme tu skackavý puk. Takéto nahodené či odrazené puky sa ťažko spracúvajú. No brankárom ešte ťažšie chytajú. Aj keď Vesa Toskala zažil za svoju kariéru všeličo, tento „neposlušný“ puk si určite veľmi dobre pamätá. Inkasoval totiž zo 60-metrovej vzdialenosti.

6. ROMAN ČECHMÁNEK BEZ LAPAČKY NEHRÁ

Aj keď lapačka Patricka Roya bola veľmi nešťastná, Roman Čechmánek, bývalý brankár Philadelphie Flyers, má s tou svojou taktiež zaujímavú skúsenosť. V zápase proti Torontu Maple Leafs mu v súboji za bránkou spadla z ruky a následne mu ju prihral spoluhráč. S padajúcou lapačkou odišla aj koncentrácia a gólman nezaregistroval okamžitú akciu na jeho bránu.

5. VLASTNÝ GÓL JARA HALÁKA

Nasledujúce video je jedno z tých novších, v hlavnej úlohe so slovenským gólmanom. Jaroslav Halák v sezóne 2010/2011 pôsobil v St. Louis prvý rok a vďaka nemu zažil klub jeden z najúspešnejších vstupov do sezóny. Štatistiky slovenského brankára neboli zlé, odchytal 57 zápasov, čo je väčšia časť sezóny. Avšak aj v tomto ročníku sa striedali silnejšie chvíle s tými slabšími. Jednou z nich je aj vlastný gól, ktorý si strelil v zápase proti Detroitu Red Wings. Ako chcel puk vyraziť mimo brány, omylom ho sklepol dnu.

4. SMITHOVA ROZOHRÁVKA PRIAMO DO BRÁNY

Rýchla rozohrávka zozadu a okamžite vpred. Aspoň takto nejako by mal vyzerať bleskový útok tímu spoza vlastnej brány. Steve Smith, ktorý hrával po boku slávneho Wayna Gretzkeho, sa o podobnú rozohrávku pokúšal, no v dráhe mu stál brankár, do ktorého omylom strelil puk. Ten sa odrazil do vlastnej brány a na svete bola kuriozita, ktorá bezpochyby do nášho rebríčku patrí.

3. HLAVIČKA STUA GRIMSONA

Ako by ste do brány dostali odrazený puk, ktorý je vo vzduchu nad úrovňou hornej žŕdky? Času na riešenie je málo a konať treba rýchlo. Stu Grimson sa v podobnej situácii ocitol. Ale zvolil trochu netradičné riešenie. Puk doslova odhlavičkoval. Počas svojho ročného pôsobenia v Los Angeles strelil kanadský útočník len tri góly. Avšak na tento budú fanúšikovia dlho spomínať.

2. BERNIE NICHOLLS SKÓRUJE CHRBTOM

Gól, nad ktorým sa musel smiať aj sám autor. Bernie Nicholls strávil väčšinu hokejovej kariéry v Los Angeles. Bol to jeden z tých produktívnejších hráčov. V sezóne 1988/89 nazbieral dokonca 150 bodov a práve v spomínanom ročníku dokázal Nicholls „streliť“ najkurióznejší gól kariéry. Nepotreboval k tomu hokejku, dokonca nemusel ani stáť na korčuliach. Stačilo byť v správny čas na správnom mieste.

1. MARC BERGEVIN SCHOVAL PUK

Medzi najväčších smoliarov v hokeji určite patrí Marc Bergevin, niekdajší hráč St. Louis Blues. Počas svojej kariéry v NHL pôsobil v siedmich rôznych kluboch a zaznamenal celkovo 36 gólov. V skutočnosti možno povedať, že ich bolo 37. Sezóna 2000/2001 bola jeho predposlednou v organizácii Blues. V zápase proti San Jose Sharks sa mu podaril taký gól, vďaka ktorému mu patrí prvé miesto v našom rebríčku. V súčasnosti pôsobí ako generálny manažér Montrealu Canadiens.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články