Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Popradská viera v návrat šťastia v početnej výhode

POPRAD - Popradskí hokejisti si potvrdili štvrtú priečku v tabuľke. Opäť sa dlho trápili s maďarským celkom, ale prejavili väčšiu vôľu po výhre. Odpor Miškovca zlomil navrátilec do zostavy Matúš Paločko. Útočník Patrik Svitana mal veľa šancí na gól, ale ani jeden nedal.
Zdroj: 31088
Zdieľajte:

Miškovec je taktiež tímom rovnako ako Budapešť, ktorý vám robí problémy. Je tak?

"Maďari ukazujú, že vedia hrať dobrý hokej a majú prepracovaný systém, ktorý je ťažko zdolateľný. Na druhej strane sme sa na nich dobre pripravili a verím, že tieto body potvrdíme vo zvyšných dvoch kolách základnej časti a vytvoríme si čo najlepšiu pozíciu pred play-off."

Viacero tímov povedalo, že mužstvo Glena Hanlona je niekde inde ako na začiatku súťaže. Stotožňujete sa s tým?

"Ak si pozrieme tabuľku za posledných tridsať kôl, nachádzajú sa hore, čo svedčí o ich raste. Určite majú aj väčšiu kvalitu ako v úvode. Podávajú kolektívne a zodpovedné výkony, ktoré ich tlačia dopredu."

Mali ste k dispozícii mnoho presiloviek a najviac po góle volala tá piatich proti trom. Ostala nevyužitá. Prečo?

"Hrali sme ju, ale nebola príliš dlhá. Podarilo sa nám vyprodukovať jednu akciu, ktorá bola skvelá, ale gól nepriniesla. Presilovky nás trápia od začiatku sezóny, no verím, že v play-off sa to obráti a práve to, čo nás trápi, potom nás naštartuje."

Rozhodnutie na hokejke mal Samo Takáč vo vlastnom oslabení, ale pred brankárom zlyhal. Chýba kamzíkom pokoj v zakončení?

"Mohol to rozhodnúť, ale dokázali sme eliminovať záverečný tlak Miškovca pri hre bez brankára. Pomohol nám k tomu aj výkon Vošvrdu."

Pri pohľade do tabuľky má Poprad 102 bodov. Keď sa vrátite v čase dozadu, hnevajú a veľmi chýbajú body z vianočného obdobia, kedy ste trikrát po sebe doma prehrali?

"Ešte to zamrzí, ale už je to za nami. Musíme sa zodpovedne pripraviť na finiš základnej časti, ktorý bude pre nás dôležitý. V play-off sa začína od nuly a nebudeme kalkulovať, koho chceme do štvrťfinále. Chceme štartovať doma a nie sme od toho ďaleko. Verím, že to nepokazíme."

Pozrite si aj

VIDEO Rozhodca vo Vancouveri zbieral zuby

S najväčšou pravdepodobnosťou bude vašou prvou prekážkou Nitra, s ktorou nemáte najlepšie skúsenosti. Dvakrát v rade vás vyradila hladko 4:0 na zápasy. Dozrel teda čas na odplatu?

"Myslím si, že túto sezónu sa dá cez Nitru prejsť. Určite nechceme do tretice s nimi vypadnúť. Budeme robiť všetko pre to, aby sme postúpili, keďže sa pozeráme ďaleko."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články