Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 7 hviezd NHL, ktoré by čoskoro mohli zmeniť dres

NEW YORK - Pozreli sme sa na možné výmeny v NHL, ktoré by sa týkali veľkých hviezd. V zámorí sa hovorí o mnohých menách. Uzávierka prestupov je 25. februára 2019.
Zdroj: 26634
Zdieľajte:

Cam Talbot (Edmonton Oilers)

O jednotku kanadského tímu má záujem Philadelphia Flyers, ktorá v tejto sezóne NHL využila služby až siedmich brankárov, pričom výborne sa javí hlavne vychádzajúca hviezda Carter Hart. Darren Dreger z TSN však informuje, že "letci" chcú získať k mladíkovi skúsenú jednotku, čomu sa niet prečo čudovať. Oilers navyše majú na pozícii číslo dva Fína, ktorý v posledných rokoch žiaril v Európe, Mikka Koskinena. Ten by sa mohol stať novou jednotkou Edmontonu. Oba kluby sa už pustili do rokovaní. Otázne ostáva, aká protihodnota pôjde do Kanady.

Iľja Kovalčuk (Los Angeles Kings)

Hviezdny Rus sa v lete rozhodoval, kde podpísať zmluvu, aby mal šancu získať Stanley Cup, lenže vybral si najhoršie, ako mohol, nakoľko jeho Los Angeles Kings je na poslednom mieste celej NHL. Nedávno dokonca vymenilo do Toronta hviezdneho obrancu Jakea Muzzina. Už dlhšie sa špekuluje aj o výmene skúseného Kovalčuka. Súčasťou jeho zmluvy je aj položka o nevymeniteľnosti, avšak podľa posledných informácií sa klub aj hráč dohodli, že ju zrušia. Ostáva už len podpis držiteľa zlata zo ZOH 2018. Zároveň však "Kovy" musí mať istotu, že poputuje do tímu, ktorý má reálne šance na zisk Stanley Cupu. V tejto sezóne odohral 43 zápasov, v ktorých nazbieral 26 bodov za 11 gólov a 15 asistencií. Zmluvu má platnú do konca sezóny 2020/21. Ročne zarobí 6,25 milióna.

Brent Seabrook (Chicago Blackhawks)

Jeden z hráčov zlatej generácie Chicaga Blackhawks, ktorý bol pri všetkých troch Stanley Cupoch v rokoch 2010, 2013 a 2015. Bez neho si tím okolo Toewsa, Crawforda, Keitha či Kanea predstaviť ťažko, no čas nezastavíme a aj Seabrook starne. V apríli bude mať už 34 rokov, čo sa odzrkadluje aj na jeho výkonoch, ktoré už nie sú také, ako v minulosti. Pri všetkej úcte k držiteľovi zlata zo ZOH 2010. Do NHL vstúpil v sezóne 2005/06. Za iný tím ako "jastrabov" nehral a za takmer štrnásť rokov vynechal len 26 stretnutí základnej časti, čo je priam neuveriteľné. Vedenie ho ale nedávno požiadalo, aby podpísal papier, ktorý ruší jeho zmluvnú položku o nevymeniteľnosti. Seabrookov odchod z Chicaga je jedným z najočakávanejších ťahov do konca prestupovej uzávierky.

Jeff Skinner (Buffalo Sabres)

Do Buffala prišiel pred začiatkom sezóny z Caroliny Hurricanes. Zatiaľ strelil 34 gólov a pridal sedemnásť asistencií. Fanúšikovia nechcú ani pomyslieť, že by organizáciu Sabres tak rýchlo opustil, pretože sa okamžite zaradil medzi veľké opory. Kontrakt mu ale skončí po tomto ročníku, preto musí Buffalo konať. Buď si svoju oporu zaviazať, alebo ho kvalitne vymeniť.

Mark Stone (Ottawa Senators)

BSN Denver prišiel s informáciou, že Colorado Avalanche sa pokúsi získať tohto kanadského útočníka, o ktorého má mať záujem GM "lavín" Joe Sakic. 26-ročnému Kanaďanovi však končí kontrakt po sezóne 2018/19, takže Colorado by ho rado získalo v lete z trhu s voľnými hráčmi a nie výmenou. Tá by mužstvo stála minimálne jeden draftový ťah v prvom kole a určite niektorého z lepších hráčov tímu. V Denveri však majú dlhodobé kontrakty tri najväčšie ofenzívne esá klubu - Nathan MacKinnon, Gabriel Landeskog a Mikko Rantanen, takže pre rodáka z Winnipegu by sa muselo ťažko hľadať miesto pod platovým stropom.

Gustav Nyquist (Detroit Red Wings)

Švédsky útočník by mohol prvýkrát v NHL zmeniť klub. V súvislosti s hráčmi "červených krídel" sa o ňom hovorí ako o najvážnejšom kandidátovi na odchod. Po sezóne mu skončí štvorročná devätnásťmiliónová zmluva a stane sa neobmedzeným voľným hráčom. Pri snahe o výmenu pred 25. februárom môže byť problémom hlavne klauzula o nevymeniteľnosti. Samotný Nyquist by musel "trade" odobriť, až tak by mohol opustiť "mesto motorov". V súvislosti so šikovným krídelníkom sa hovorí o Columbuse, ktorý bude podľa všetkého potrebovať náhradu za Panarina, či Bostone, kde by "kryl chrbát" Davidovi Pastrňákovi v druhej formácii. Taktiež sa spomínali i Winnipeg, San José, Calgary či Tampa Bay. Za menej ako prvé kolo draftu a minimálne jedného dobrého hráča ale Detroit neopustí.

Artemi Panarin (Columbus Blue Jackets)

Keďže sa ruská hviezda nechala počuť, že chce vyskúšať trh s voľnými hráčmi, tak Columbus musí reagovať. Nechce si nechať ujsť tak cenný artikel zadarmo. Výmena do konca prestupového obdobia preto nie je vylúčená a určite sa nájde niekoľko tímov, ktoré by Panarina aspoň na play-off videli vo svojom tíme veľmi radi. Renomovaný novinár Pierre LeBrun hovorí, že Blue Jackets sa pozerajú do Ottawy, kde hrajú Matt Duchene alebo Mark Stone. Problémom ale je, že Senators sú najhorším tímom ligy a do play-off nepostúpia. GM Columbusu Jarmo Kekalainen chce každopádne zobrať situáciu do svojich rúk a z odchodu Panarina vyťažiť čo najviac.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: prohockeyrumors.com

Diskusia

Podobné články