Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Preview 50. kola Tipsport ligy: Boj o prvú priečku, návrat Sýkoru či debut Laca

BRATISLAVA - Tipsport liga má pred sebou posledných šesť kôl základnej časti. Po reprezentačnej prestávke je na programe päťdesiate. Hrá sa v stredu 13.2.2019.
Zdroj: 30993
Zdieľajte:

MHK 32 Liptovský Mikuláš - DVTK Jegesmedvék Miškolc (17:00)

Liptáci prišli o svojho kapitána Martina Krišku, aj bez neho sa ale budú chcieť pobiť o vylepšenie si svojej aktuálnej pozície, pretože z jedenásteho miesta sa do kvalifikácie play-off nepostupuje, zatiaľ čo z desiateho áno. Tam je aktuálne MAC Budapešť a má šesťbodový náskok. Vyššie chce ísť aj Miškolc, ktorý zo siedmej priečky stráca na šieste Nové Zámky sedem bodov. Nad Trenčínom má maďarský klub len bodový náskok.

Tip HS: X

Prečítajte si aj

Miškolc po dvoch zápasoch ukončil spoluprácu so zámorskou posilou, problémom zdravie

HK Poprad - HKM Zvolen (17:00)

"Kamzíci" majú pred sebou náročný záver základnej časti. Aktuálne sú na štvrtom mieste so ziskom 94 bodov, takže by nemali vypadnúť z elitnej šestky, no radi by svoju pozíciu minimálne udržali, keďže piata Nitra má len o dva body menej. Poprad teraz čaká prvý Zvolen, s ktorým však v tejto sezóne trikrát vyhral a len raz prehral. Na druhej strane je Zvolen, ktorý chce vyhrať základnú časť a aktuálne má po výhre vo Winter Classic trojbodový náskok pred HC ´05 iClinic Banská Bystrica. HKM zvíťazil štyrikrát po sebe. Zlou správou je, že tím spod Pustého hradu prišiel počas reprezentačnej prestávky na dva mesiace o Rastislava Špirka.

Tip HS: X

HC ´05 iClinic Banská Bystrica - HC Košice (17:30)

Dôležitý súboj pre oba tímy. "Barani" sú na druhom mieste so ziskom 101 bodov, Košice na treťom a majú len o jeden menej. "Oceliari" vyhrali posledné tri stretnutia, Banskobystričania naposledy prehrali vo Winter Classic proti Zvolenu, predtým ale tiež vyhrali tri razy po sebe. Hostia nemôžu počítať so zraneným kapitánom Ladislavom Nagyom, pre ktorého základná časť podľa všetkého skončila. Zaujímavý zápas to bude pre dvojicu Ján Sýkora - Dávid Šoltés. Toto duo bolo nedávno vymenené medzi týmito klubmi. Debutovať by mohol brankár Ján Laco. Zápas bude mať charitatívny podtón, domáci klub podporí boj proti rakovine prsníka. Úvodné buly vhodí Vladimír "Dracula" Moravčík.

Tip HS: 1

Prečítajte si aj

HC ´05 iClinic Banská Bystrica aj tento rok bojuje dražbou špeciálnych dresov za zdravé prsia

Dukla Trenčín - MsHK Žilina (18:00)

"Vojakom" aktuálna sezóna nevychádza ideálne, keďže sú až na ôsmom mieste so ziskom 80 bodov a na šiestu priečku strácajú osem. Ak by im však vyšiel záver, tak by sa prienik medzi elitu postupujúcu priamo do play-off mohol podariť. Domáci duel so Žilinou by mal byť jasnou záležitosťou, aj keď naposledy v súboji týchto tímov to bolo veľmi tesné. Žilina je stále posledná, na Liptovský Mikuláš stráca sedem bodov a prehrala štyrikrát po sebe. Trenčania si počas repre pauzy zahrali priateľský zápas proti univerzitnému tímu Gladiators Trenčín a spoločne sa odfotili aj s fanúšikmi aj duklianska rodina.

Tip HS: 1

MHC Nové Zámky - HC 07 Detva (18:30)

Tím z južného Slovenska kráča za priamym postupom do play-off, na šiestej priečke má náskok siedmych bodov pred Miškolcom. Zverenci Milana Jančušku však nechcú nič podceniť a naďalej poctivo zbierať body, aby dokázali dokončiť svoj cieľ. Doma budú proti Detve favoritom. Tím spod Poľany je deviaty a má 60 bodov. To znamená len dvojbodový náskok pred MAC Budapešť a osembodový nad Liptovským Mikulášom. Obrancovia MHC Patrick Kudla a Mathieu Henderson sa znova zapojili do výučby angličtiny na základnej škole.

Tip HS: 1

Prečítajte si aj

VIDEO Dvaja kľúčoví hráči Slovana pravdepodobne odídu do Švédska

MAC Budapešť - HK Nitra (19:00)

Na pôde MAC Budapešť sa nehrá ľahko, o čom sa presvedčili všetky tímy súťaže, no piata Nitra tam vyhrala oba vzájomné stretnutia a dvakrát porazila MAC aj doma, čiže "Corgoni" vyhrali všetky štyri zápasy tohto ročníka. Bodovať naplno chcú aj teraz, nakoľko by radi preskočili v tabuľke aspoň Poprad. Je dosť možné, že to bude jedna z dvojíc v play-off. Na čele s výborne hrajúcim Samuelom Bučekom bude Nitra favoritom. Na druhej strane, body potrebujú aj zverenci Gergelyho Majorossa, ktorí sú na desiatom mieste so ziskom 58 bodov. Deviata Detva ich má 60 a jedenásty Liptovský Mikuláš 52. Zápas bude mať špeciálny valentínsky podtón, domáci klub si pripravil pre zamilované páry špeciálne prekvapenie.

Tip HS: 2

Šláger kola: HC ´05 iClinic Banská Bystrica - HC Košice

Koho sledovať: Ján Sýkora a Ján Laco

Tip na strelca: Samuel Buček

Kto môže prekvapiť: MAC Budapešť

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články