Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Lukáš Tábi: Michalovce nie sú Pittsburgh

MICHALOVCE - Keď sa pozrieme na priebeh prvého semifinále na dolnom Zemplíne a odmyslíme si presilovky a oslabenia, Topoľčany by sa ujali vedenia. Dukla zaznamenala päť gólov, no všetky padli v nerovnovážnom stave. Presilovky ale rozhodujú v dnešnom hokeji a Michalovce to využili. Druhý a zároveň posledný gól stretnutia zaknihoval útočník hostí Lukáš Tábi.
Zdroj: 31034
Zdieľajte:

Semifinálová premiéra vášho tímu v Michalovciach mala hladký priebeh pre domácich aj z pohľadu konečného skóre.

"Začali sme veľmi ustráchane a čakali sme, ako na nás vyrukujú Michalovce. Bohužiaľ, pri našich dvoch presilovkách sme im doslova prihrali na gól a výrazne ich posadili na koňa."

Bol to zlomový moment?

"Myslím si, že áno. Určite nám to nepomohlo, no povedali sme si, že toto je play-off a sme na začiatku série. Takéto niečo nás nemôže položiť. Práve naopak. Pokazený úvod považujeme za varovný prst, aby sme sa zomkli ako kolektív."

V niektorých fázach duelu vám viazol prechod do útočného pásma a vaša hra bola miestami nesúrodá. Je to tak?

"S týmto veľmi nesúhlasím. Keby sme na Duklu vybehli hneď a nečakali na to, aký herný štýl na nás nasadia, tak by to bol celkom odlišný súboj. My sme im však dovolili hrať hru, s ktorou slávia úspech."

Prečítajte si aj

Jágr to povedal narovinu: Nebudem hrať!

Vášmu gólu predchádzala rýchla a účinná akcia. Nahodenie, strela a gól. Nedalo sa v takomto duchu hrať celý zápas, resp. ťažiť z momentov prekvapenia?

"Dalo sa, to nepopieram. Avšak Michalovce sú veľmi skúsený tím, cez ktorý sa ťažko prechádzalo. Možno nám chýbalo aj povestné šťastíčko, aby nám to padlo viac ako dvakrát."

Nič sa ale nedeje. Máte šancu na reparát hneď v utorok. Cítia "Žochári" väčšiu príležitosť na úspech, nakoľko sa semifinále hrá až na štyri víťazné súboje?

"Presne sme si toto povedali v šatni po zápase. V utorok nastúpia úplne iné Topoľčany. Už nebudeme na nič čakať a vybehneme na súpera vo veľkom štýle. Nateraz prehrávame v sérii 1:0, ale je v našich silách vyrovnať to a s týmto cieľom sme sem prišli."

Nesmiete to však veľmi preceniť, pretože ako sa hovorí, treba si dávať pozor na zadné dvierka.

"Teraz sme sa presvedčili, čo môžeme od Dukly čakať. S Michalovcami sa dá hrať. Nie je to Pittsburgh Penguins, ani žiadny zvučný klub z NHL."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články