Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Fraška v play-out St.Nicolaus ligy, Nové Zámky B hrali so 17 hráčmi áčka: Je to v poriadku?

NOVÉ ZÁMKY - Play-out v nižšej súťaži má za sebou 1.kolo. Farma Nových Zámkov cestovala do Považskej Bystrice. Zápas vyhrala 7:5. Na súpiske sa objavilo až sedemnásť hráčov A-mužstva z Tipsport ligy. Bolo to v súlade s pravidlami?
Zdroj: 31030
Zdieľajte:

Považská Bystrica, Trnava, Prešov a Nové Zámky B. To sú štyri kluby, ktoré v piatok odštartovali šesťkolovú play-out o udržanie sa v druhej najvyššej súťaži.

Prečítajte si aj

Majster sveta z roku 2002 mieri do Prešova

Pozornosť pútala práve farma tipsportligistu. Očakávalo sa, že si požičia niekoľko jednotlivcov z najvyššej súťaže, keďže momentálne prebieha reprezentačná prestávka z dôvodu usporiadania Kaufland Cupu. „Dorazila k nám informácia, že by do Považskej Bystrice malo prísť kompletné áčko Nových Zámkov aj s trénermi. Mali sme už v minulých dňoch indície, že Nové Zámky pôjdu do boja o záchranu naplno, takže nás to ani extra neprekvapilo,“ zareagoval na výdatné posilnenie súpera manažér Považanov Ján Zlocha st. V priebehu základnej časti platí, že sa mužstvo môže posilniť maximálne o jednu formáciu, teda päť hráčov. Na Považí však v hosťujúcom drese vykorčuľovalo sedemnásť skúsených hráčov. Medzi nimi nechýbal ani kapitán a najproduktívnejší hráč Adam Zbořil.

Prečítajte si aj

Nové Zámky trénovali buly pod dohľadom legendy slovenského hokeja

Súťažný poriadok Slovenského zväzu ľadového hokeja v bode 3.8 Súpiska družstva hovorí o tom, že „hokejistu, ktorý je na súpiske B družstva a odohral najmenej 70 % zápasov v súťaži za A družstvo, musí klub bez zbytočného odkladu doplniť na súpisku A družstva. Takto zaradený hokejista na súpiske A družstva nemôže hrať za B družstvo. „Pozeral som výklad pravidiel, pričom kto je na súpiske áčka, ten môže hrať za béčko koľko chce zápasov,“ nechal sa počuť v tejto otázke pre povazska.dnes24.sk Zlocha.

Pozrite si aj

VIDEO Aj toto prinieslo prvé slovenské Winter Classic

Kristín - Kudla, Hatala, Zaťko, Hain, Novák, Ordzovenský, Slávik - Jakúbek, Hruška, Pospíšil - Jurík, Zbořil, Ručkay - Rogoň, Fábry, Bajtek - to je menoslov, ktorý sa zúčastnil prvého kola o záchranu. Tím údajne viedli aj ligoví tréneri Jančuška - Bača. Nové Zámky B triumfovali na ľade "Panterov" v pomere 7:5. Po zápase sa medzi fanúšikmi rozprúdila vášnivá diskusia. Podobná zostava sa dá predpovedať aj v nedeľu proti Prešovu. Tipsport liga pokračuje v stredu 13.2.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články