Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čo hovoria na Kaufland Winter Classic fanúšikovia Banskej Bystrice a Zvolena?

BANSKÁ BYSTRICA - Upršané počasie nebolo pre fanúšikov na Winter Classic medzi HC ´05 iClinic Banská Bystrica HKM Zvolen práve ideálne, ale aj keď si s pribúdajúcimi minútami hľadalo cestu domov čoraz viac fanúšikov, väčšina si hokej v netradičných podmienkach užila a bude na to spomínať možno až do konca života.
Zdroj: 30975
Zdieľajte:

Ako každá akcia, tak aj Kaufland Winter Classic priniesol okrem pozitív i negatíva. Počasie sa ovplyvniť nedá, no práve to bolo hlavnou príčinou postupného znižovania diváckej kulisy. Na druhej strane, mnohým dážď nevadil a stretnutie si užívali od začiatku: "Dážď bol nepríjemný, ale nejako som ho nevnímala," povedala nám členka domáceho fanklubu: "V tretej tretine už síce bolo ťažšie aj tlieskať, pretože rukávy boli napité vodou, takže som si pri tlieskaní fŕkala vodu do očí a aj kričať, nakoľko odchádzali hlasivky, ale pre našich chlapcov sme to radi urobili. Myslím, že sa dá povedať, že oni bojovali na ľade a my sme bojovali na tribúnach."

Prečítajte si aj

Obrovská pocta pre legendy: Šatana a Pálffyho uvedú do Siene slávy IIHF!

Členom oboch fanklubov dali poriadne zabrať aj prípravy chorea: "Veľmi som bola v napätí, že ako pri tom počasí vyjde choreo a keď začal zápas tak sa samozrejme s nasadením fandilo. Neviem ako to vyzeralo z iných strán, ale pre mňa to bol úžasný pocit počuť pokrik Banská Bystrica, ktorý znel aspoň spomedzi nás famózne a nahlas," hovorí banskobystrická strana.

"Počasie nemohlo prekaziť nič, úvodné chorea boli skvelé, hokej zábavný a nám pravým fanúšikom nechýbalo nič. Samozrejme, víťazstvo v derby by potešilo, ale myslím že pocit niečoho nevšedného si musel odniesť každý návštevník banskobystrických Štiavničiek," doplnila ďalšia členka domáceho fanklubu.

Prečítajte si aj

VIDEO Bývalý obranca Banskej Bystrice si našiel nový klub, vracia sa do zámoria

Naplno sa fandilo aj na zvolenskej strane: "Napriek nepriaznivému počasiu sa nám podarilo na výjazd dostať do vlaku niečo cez 800 ľudí a v sektore sa nás nazbieralo okolo 1800 - 2000, čo je fantastické. Zápas sme si užili nie len vďaka hráčom, ktorí nám robili radosť v podstate cely zápas, ale aj vďaka nám, fanúšikom Zvolena, pretože v hustom daždi panovala v sektore skvela nálada a povzbudzovalo sa celý zápas," ozýva sa zo strany víťaza spod Pustého hradu.

Každá akcia má aj svoje negatíva. Zvolenčania ich videli v postavení svojho kotla: "Ukrátení sme sa cítili po tom, čo po spustení predaja lístkov začali bystrickí fanúšikovia kritizovať výber tribúny pre ich jadro a odpoveďou na to bola okamžitá zmena sektorov. Už pri prvých obrázkoch zo štadióna na Štiavničkách sme mohli vidieť, ako bude zvolenský fanúšik znevýhodnený aj napriek tomu, že pán Lintner hovoril o rovnakých podmienkach pre oba tábory."

Prečítajte si aj

Podkonický si váži šancu učiť sa pri Ramsaym: Je to veľká vec

Ľudia sa sťažovali hlavne na neupravené zľadovatelé schody: "Zaskočilo ma to, že tie schody, ktoré sami o sebe sa už rozpadajú, neboli vôbec očistené. To znamená, že na nich bola udupaná vrstva zľadovatelého snehu a boli veľmi nebezpečné. Videla som tam tú sobotu veľa pádov a rozliatych nápojov, prípadne cigánskych pečienok na oblečení. Pri tom ako sa ľudia snažili udržať rovnováhu, chvalabohu bez zranení. My sme niesli choreo pre Filca po tých schodoch a bolo to "o držku"."

Pred stretnutím zlyhali turnikety, ani to fanúšikov neodradilo: "Ako pre každého pravého fanúšika hokeja tak aj pre mňa bol tento deň sviatkom a veľmi som sa tešil na tradičné derby najväčších hokejových rivalov. Už dve hodiny pred stretnutím to v okolí štadióna žilo. Úvodné rozpačité čakanie na otvorenie turniketov, ktoré otvorili zbytočne neskoro, našťastie náladu nepokazilo, a tak, hneď od úvodu, som nasávala výbornú atmosféru z oboch strán."

Prečítajte si aj

Koľko zarábajú žilinskí hráči? Pozrite si prehľadnú tabuľku

Aj keď zo všetkých sektorov nebolo vidieť na ľad na sto percent, tak všetko nahradili obrazovky: "V sobotu na zápase, sme mali od pána Lintnera lístky do sektoru J. Výhľad bol v rámci možností fajn a dalo sa to doplniť obrazovkami, ktoré boli priamo na tribúnach. V sobotu počasie prialo v nedeľu nie, ale aj napriek tomu som si zápas Banská Bystrica - Zvolen užila. Z tribúny K bol lepší výhľad na ľadovú plochu a občas sme to doplnili pohľadom na obrazovky."

"Určite sa chceme poďakovať ľuďom, ktorí sa pričinili pri organizácii tohto nesmierne náročného podujatia. Nesúhlasíme s vyjadreniami niektorých ľudí na Slovensku, ktorí vedia všetky snahy pri slovenskom hokeji v momente znegovať a očierniť. Stálo to nemalé úsilie a aj napriek nepriaznivému počasiu môžeme my, Zvolenčania, povedať, že to stálo za to," dodal pre náš web zástupca zvolenskej strany.

Prečítajte si aj

VIDEO Mourinho hodil v Rusku čestné buly, následne sa pošmykol a spadol na ľad

Na záver chceme podotknúť, že vyjadrenia v článku nie sú oficiálnymi názormi fanklubov, ale myšlienky jedincov. Rozhodli sme sa však nezverejňovať mená, takže preto mohol mať článok nádych oficiálnych vyjadrení oboch fanklubov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články