Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Známych už 15 zo 16 účastníkov MS žien, doplní ich Kanada alebo USA

Kvalifikačné turnaje určili menoslov štrnástich krajín, ktoré sa predstavia na na tohtoročných majstrovstvách sveta žien vo švajčiarskom Neuchateli (7. - 15. decembra). Už vopred mali istú účasť reprezentantky hostiteľskej krajiny - Švajčiarska. V štyroch európskych a jednej ázijsko-oceánskej kvalifikačnej skupine si vybojovalo postup na svetový šampionát ďalších štrnásť družstiev.
Zdroj: 30927
Zdieľajte:

Ázijsko-oceánsky kvalifikačný turnaj sa uskutočnil v thajskom Bangkoku. Dve európske skupiny hostil slovenský Trenčín a dve poľské mesto Gdansk. Medzi pätnástkou istých účastníkov nechýba ani Slovensko.

O poslednej postupujúcej krajine sa rozhodne 8. a 9. februára, keď si to medzi sebou rozdajú USA a Kanada v americkej časti kvalifikácie. Favoritom dvojzápasu o postup v Detroite sú florbalistky USA, ktorým patrí 11. miesto vo svetovom rebríčku, Kanaďanky sú na 21. priečke.

Žreb skupín MS 2019 sa uskutoční 14. februára vo švajčiarskom Ittigene. Začiatok predpredaja vstupeniek je naplánovaný na 27. februára.

Zoznam dosiaľ známych postupujúcich tímov na MS 2019 florbalistiek vo švajčiarskom Neuchateli (7. - 15. decembra):
SLOVENSKO, Švajčiarsko, Austrália, Japonsko, Singapur, Thajsko, Švédsko, Nórsko, Dánsko, Fínsko, Nemecko, Česko, Poľsko, Estónsko, Lotyšsko

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Samuel Prekop

Diskusia

Podobné články