Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovenky suverénne triumfovali aj nad Maďarkami a postúpili na MS

TRENČÍN - Slovenské florbalistky zvíťazili nad reprezentantkami Holandska suverénne 12:1 v sobotňajšom druhom zápase skupiny Eur 4 v rámci kvalifikačného turnaja v Trenčíne o postup na majstrovstvá sveta 2019 vo švajčiarskom Neuchateli (7. - 15. decembra). Zverenky Michala Jedličku si triumfom zabezpečili postup na svetový šampionát.
Zdroj: 9678
Zdieľajte:

Slovenky otvorili skóre už v 2. min zásahom Kristíny Hudákovej, v úvodnej časti sa trafili aj Kristína Belicová a Alexandra Faktorová. Zverenky Michala Jedličku nepoľavili ani v druhej tretine a pridali ďalších päť gólov, postupne sa presadili Michaela Šponiarová, Denisa Ferenčíková, kapitánka Lucia Jelínková, Katarína Klapitová a Lenka Dobrodejová. V závere prostrednej časti sa dočkali aj Maďarky, z trestného strieľania skórovala Dóra Szálaiová. Maďarky na jej presný zásah nenadviazali, kým rozbehnuté reprezentantky SR pokračovali v kanonáde. V záverečnom dejstve dvakrát mierila presne Klapitová, po jednom góle pridali Viktória i Klára Grossové.

Slovenky sú po druhých zápasoch na čele skupiny Eur 4 so štyrmi bodmi. V tesnom závese za domácimi hráčkami sú Lotyšky takisto so štyrmi bodmi, ale s horším skóre. Na tretej a štvrtej priečke sú bez bodu Holanďanky, resp. Maďarky. Národný tím SR nastúpi najbližšie v nedeľu 3. februára od 15.00 h proti Lotyšsku.

Slovensko - Maďarsko 12:1 (3:0, 5:1, 4:0)
Góly: 2. K. Hudáková (Faktorová), 13. Belicová (V. Grossová), 15. Faktorová (Trošková), 25. M. Šponiarová (Ferenčíková), 27. Ferenčíková (M. Šponiarová), 32. L. Jelínková (P. Hudáková), 36. Klapitová (K. Hudáková), 36. Dobrodejová (Boľová), 44. Klapitová (K. Hudáková), 46. V. Grossová (Ďuríková), 47. Klapitová (Lenčéšová), 56. K. Grossová - 37. Szálaiová (z tr. strieľania)
Vylúčené: 5:1 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hejnová a Beranová (obe Česko), 557 divákov

Zostava SR: Farulová - Robová, V. Grossová, M. Šponiarová, Ďuríková, Klapitová, Lenčéšová - Boľová, Belicová, Cupráková - P. Hudáková, Jelínková, Ferenčíková - Faktorová, Trošková, K. Hudáková - Dobrodejová, Marcinková, K. Grossová

Tabuľka skupiny Eur 4:
1. Slovensko 2 2 0 0 20:3 4 - istý postup na MS
2. Lotyšsko 2 2 0 0 17:3 4 - istý postup na MS
3. Holandsko 2 0 0 2 4:16 0
4. Maďarsko 2 0 0 2 2:18 0

Hlasy (zdroj: SZFB):

Michal Jedlička (tréner SR): "Výraznejšie sme zlepšili výkon a odohrali sme aktívny a agresívny zápas, čo sa prejavilo aj na výsledku. Mrzí ma však veľa nezmyselných vylúčení, ktoré dievčatá vyprodukovali. Toho sa musíme v budúcnosti vyvarovať a taktiež musíme vydržať v koncentrácii na hru po celý zápas a nie len niektoré úseky hry."

Viktória Grossová (hráčka SR, autorka gólu): "Od začiatku sme potvrdili úlohu favorita a plnili sme pokyny trénera. Neskôr sme trochu v tempe poľavili, ale podľa mňa môžeme byť spokojné. Ak budeme takto hrať, máme šancu vyhrávať dôležité zápasy nad súperkami."

Šárka Boľová (hráčka SR): "Odohrali sme oveľa lepší zápas než včerajší proti Holandsku, no máme v nohách už osem tréningov a dva zápasy, čo nie je úplne jednoduché. Snažíme sa hrať útočný florbal a myslím si, že sa nám strelecký gólostroj postupne začína rozbiehať."

Kristína Hudáková (hráčka SR, autorka gólu): "Všetkým dievčatám, a teda aj mne, sa dnes hralo podstatne lepšie ako včera, keď sme boli akosi zaspaté, čoho sme sa v súboji s Maďarkami vyvarovali. Vychádzali nám aj natrénované situácie, z ktorých sme nielenže strelili dostatok gólov, ale aj vypracovali ďalšie šance. Musíme si však dávať pozor na zbytočné vylúčenia. V osobných súbojoch nám väčšinou chýbal posledný krok a tak sme zbytočne faulovali, čo v náročných zápasoch môžu silnejšie súperky potrestať gólmi."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Samuel Prekop

Diskusia

Podobné články