Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Švédky v kvalifikácii rozdrvili Francúzky a stanovili nový rekord

GDANSK - Florbalistky Švédska triumfovali nad hráčkami Francúzska priam neuveriteľným výsledkom 61:0 a stanovili tak nový rekord. Švédky stredajším vysokým víťazstvom odštartovali svoju púť skupinou Eur 1 v rámci kvalifikačného turnaja o postup na tohtoročné majstrovstvá sveta žien vo švajčiarskom Neuchateli (7. - 15. decembra).
Zdroj: 30927
Zdieľajte:

Triumf 61:0 je historicky najvyšší, zároveň ide o duel s najvyšším počtom gólov. Doterajšie historické prvenstvo patrilo zápasu Česko - Ukrajina s rezultátom 45:2 z predošlej kvalifikácie v Madride.

Hráčky "Sverige" nasúkali v poľskom Gdansku pred 325 divákmi Francúzkam už v prvej tretine 22 gólov, v druhej pridali 14 zásahov a demolačné práce dokončili 25 gólmi v tretej časti hry. Najlepšou hráčkou víťazného tímu bola útočníčka Sofia Joelssonová, ktorá nastrieľala desať gólov a pridala päť asistencií.

Švédky potrebovali na 61 gólov 124 striel, Francúzky nevyslali na bránku škandinávskeho tímu ani jeden pokus. "Kvalifikačné zápasy majú niečo do seba, môžeme pracovať na rôznych aspektoch hry. Keby sa nekonala kvalifikácia, tak by sme do svetového šampionátu odohrali šesť duelov, takto ich bude viac," povedala trénerka Švédska Aasa Karlssonová.

"Každý zápas a každé víťazstvo je pozitívne, hoci to bolo také, aké bolo. Stále to bol ostrý zápas, vyskúšali sme si nejaké ofenzívne veci a v neposlednom rade sme uspeli. S motiváciou nebol problém. Každá hráčka chce byť súčasťou tímu, ktorí pôjde na majstrovstvá sveta a počas kvalifikácie si môže vybojovať miesto v nominácii. Baby vedia, že musia vždy podať maximálny možný výkon," dodala trénerka úradujúcich majsteriek sveta.

Národný tím Švédska bojuje v skupine Eur 1 o postup na MS okrem Francúzska aj s Dánskom a Nórskom. V druhom vystúpení triumfovali Švédky nad Nórkami 17:1.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Samuel Prekop

Diskusia

Podobné články