Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hrať proti Banskej Bystrici bude špeciálne, hovorí Ján Sýkora

KOŠICE - Ján Sýkora si po výmene z HC ´05 iClinic Banská Bystrica zvyká v Košiciach.
Zdroj: 30907
Zdieľajte:

28-ročný šikovný útočník bol vymenený za Dávida Šoltés, v novom pôsobisku odohral dve stretnutia: "Zatiaľ je to dobré, chalani sú v pohode, tréneri tiež. Ešte akurát riešim byt, pretože neviem, kde budem bývať. Keď toto dotiahnem, tak to bude skvelé," prezradil Sýkora pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Nitra získala posilu do brány, prišiel skúsený český gólman

Samotná výmena sa zrodilo tesne pred piatkovými stretnutiami: "Prestup bol na rýchlo, celý deň som behal a vybavoval, ale potom sme mali deň voľno, tak som išiel po tréningu z Košíc domov. Vysťahoval som byt, odovzdal som v Bystrici kľúče a vrátil sa do Košíc," ozrejmil rodák z Detvy.

Práve tam za "oceliarov" debutoval. Pripísal si asistenciu, no na výhru nestačila. Troch bodov sa Sýkora dočkal v novom pôsobisku až na druhý pokus, kedy Košice vyhrali 3:1 na Spiši proti Liptovskému Mikulášu: "Šťastie stálo na našej strane. Nehrali sme ideálne, ale to sa isto zlepší," verí bývalý hráč Plzne či Pardubíc.

Prečítajte si aj

Veľká anketa: Kto je v tejto sezóne najlepší hráč Tipsport ligy?

Veľmi rýchlo si sadol aj so spoluhráčmi: "Niektorých chalanov som poznal, bolo ich celkom dosť. Oni taktiež poznali mňa, čiže to bolo v pohode," hovorí. Na kus reči sa zastavil aj pri tréneroch: "Pred zápasmi sme sa bavili. Nie síce úplne konkrétne, ale vedia, čo odo mňa môžu čakať," predpokladá.

Už o zhruba dva týždne (13.2.2019) Košičania zavítajú do Banskej Bystrice. Pre bývalého slovenského reprezentanta to bude nesmierne špecifický duel: "Vždy, keď odídeš z nejakého tímu a hráš proti nemu, tak to je špeciálne. Bude to zaujímavé," dodal Ján Sýkora v rozhovore pre náš portál.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami januárové prestupy a špekulácie v Tipsport lige
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články