Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Gabor zvládol blafák aj so šťastím, Matoušek sa po návrate cítil dobre

BANSKÁ BYSTRICA - Tomáš Matoušek po návrate z Litvínova do HC ´05 iClinic Banská Bystrica odohral niekoľko stretnutí, potom pre zdravotné problémy pauzoval.
Zdroj: 30901
Zdieľajte:

Vrátil sa v stretnutí s Popradom, ktorý Banskobystričania dokázali po zhruba roku poraziť: "Odohrali sme z našej strany dobrý zápas. Vedeli sme v čom je súper silný, že po každej chybe nám hrozí protiútok. Padlo síce málo gólov, ale bolo to napínavé. Keď sme už viedli o dva góly, hralo sa nám lepšie. Dôležité bolo, že sme to v tretej tretine ustáli a dobre ubránili jednogólové vedenie," povedal Matoušek na margo stretnutia.

Prečítajte si aj

VIDEO Réway sa trápi aj v druhej švédskej lige, pozitívom krásna asistencia

Na ľade cítil, že po návrate ešte potrebuje čas: "Mal som zdravotné problémy a tri týždne som prakticky nemal v rukách hokejku, no celkovo som sa cítil, čo sa týka pohybu na ľade, dobre. Potrebujem sa ešte rozohrať, dôležité teraz je, že sme vyhrali," hovorí 26-ročný Banskobystričan.

Trochu nečakaným strelcom víťazného gólu sa proti Popradu stal Gilbert Gabor, ktorý skvelým blafákom zvládol zakončenie samostatného nájazdu: "Dobre sme sa pripravili na Poprad. Bol to pre nás zaujímavý súper, motivoval nás. Na ľade sme ukázali našu silu, boli sme lepší. Rozhodol hlavne tímový výkon ako aj to, že sme hrali dobre do tela, či v ofenzíve alebo v defenzíve. Som rád, že mi to tam konečne padlo, mal som aj šťastie," povedal rodák zo Štokholmu.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami januárové prestupy a špekulácie v Tipsport lige

Popradčania síce ľutovali nevyužité šance na vyrovnanie, hlavy však nechávajú hore: "Bol to bojovný zápas. My sme si verili, aj keď si uvedomujeme, že je náročné vyhrať na ľade majstra. Mrzia nás hlavne inkasované góly v druhej tretine. Tie rozhodli. Toto sa nám nemôže stávať počas presilovky. Tam sa duel zlomil. Škoda, že sme v samom závere nedali vyrovnávajúci gól. Nič to, ideme ďalej, máme hlavy hore a stále si veríme," zhodnotil Dávid Bondra.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články