Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Magnitogorsk začal obhajobu víťazne

KHL
Prvý duel v novej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy je za nami. Obstarali ho Metallurg Magnitogorsk a Dynamo Moskva.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Siedmy ročník Kontinentálnej hokejovej ligy odštartoval duelom ako hrom. Úradujúci šampión Metallurg Magnitogorsk si zmeral sily s víťazom sezóny 2012/2013 Dynamom Moskva. Vyrovnaný boj, ktorí zrejme viacerí očakávali, sa nekonal, domáci si so súperom poľahky poradili. Pripisujú si tak prvú výhru.

Metallurg Magnitogorsk - Dynamo Moskva 6:1 (3:1- 2:0 - 1:0 )

Góly: 3. Mozjakin, 12. Zaripov, 15. Mozjakin, 22. Kosov, 38. Mozjakin (tr. strieľanie), 54. Lee - 3. Novák

V prvej tretine duelu medzi poslednými dvomi víťazmi Gagarinovho pohára sme videli dovedna štyri góly. Lepšie začali Moskovčania, keď sa v presilovke trafil Novák. Odpoveď na seba nenechala dlho čakať. Hriešnik Mozyakin odčinil svoje vylúčenie vyrovnaním. Prvá formácia Metalurgu viackrát povozila Dynamo na kolotoči. Prvú jazdu ukončila milimetrová prihrávka Mozyakina Zaripovovi, 2:1 a druhú odštartovala séria striel na bránu bezmocného Jeriomenka a neskôr gól potentného Sergeja Mozyakina. V prvej tretine ročníka 2014/2015 mohli padnúť aj ďalšie góly, to by však museli byť Daugavinš na jednej a Kovář na druhej strane o čosi presnejší.

Upravený ľad v druhej tretine hráči ani nestihli poriadne otestovať a už sa menilo skóre. Kosov "nachytal na hruškách" Lazušina, ktorý po nevydarenom prvom dejstve vystriedal Jeriomenka. Nastala dlhšia prestávka pre sirénu oznamujúcu góly. Diváci sa však v Arene Metallurg rozhodne nenudili. Dynamu presilovky nevyšli a na konci jednej z nich ušiel nezadržateľný Sergej Mozyakin. Karsums zatiahol ručnú brzdu, Mozyakin nájazd s prehľadom premenil a zakončil svoj hetrik i skóre v druhej tretine.

Tempo v poslednej časti trochu opadlo. Dynamo sa márne snažilo s výsledkom niečo urobiť. Magnitogorsk si svoje vedenie postrážil, ba čo viac, zveľadil ho. Strelu Leeho od modrej Lazušin zbadal veľmi neskoro. Domáci Metallurg si poradil so svojím sokom tenisovým výsledkom 6:1. Za zmienku stojí i bodový súčet kvarteta Kovář-Mozyakin-Zaripov-Lee, ktorý činil dovedna 13 bodov (5+8).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články