Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kafka má za sebou prvý tréning v AS Trenčín. Je to ako pred 15 rokmi v Česku, tvrdí

TRENČÍN - Hviezdny florbalový brankár Tomáš Kafka už absolvoval premiérový tréning s hráčmi slovenského tímu AS Trenčín. Najlepší gólman sveta za rok 2006 má v pláne priviesť svoj nový klub do play-off a tam mu pomôcť k čo najlepším výsledkom.
Zdroj: 30852
Zdieľajte:

Kafka po uplynulej sezóne ukončil profesionálnu kariéru, no opäť sa postaví do bránky, tentoraz na Slovensku. Pod Tatry ho priviedol sľub z dávnych čias. "V tíme mám veľa kamarátov. V nejakej slabšej chvíľke asi pred siedmimi rokmi zo mňa Juro Matejka a Šimon Ellinger vymámili prísľub pomoci v play-off po ukončení vrcholovej florbalovej kariéry. No a sľuby sa majú plniť," prezradil pre oficiálnu internetovú stránku AS Trenčín.

Kedy absolvuje premiéru v ostrom zápase, ešte nie je zrejmé. "Pôvodná dohoda bola play-off, ale je pravdepodobné, že to bude skôr. Musím sa s tímom trochu spoznať. Konkrétny zápas vyberieme spolu s kapitánom tímu Jurajom Matejkom," povedal Kafka. Angažmán v Trenčíne neberie ako obnovenie kariéry. "Je to čisto pre radosť. To však neznamená, že to odfláknem. Pôsobenie vo florbale mi už trochu chýbal. Navyše, pre Slovensko mám slabosť, takže sa veľmi teším. Tak, ako sa teraz hrá na Slovensku - emócie, napätie, zapálenie pre hru, kamarátstva - tak vyzeral florbal u nás tak pred pätnástimi rokmi," zamyslel sa skúsený gólman.

Štyridsaťročný "Bolek" (nar. 26. augusta 1978) bol pri všetkých českých kovoch z majstrovstiev sveta - na konte má jednu striebornú a dve bronzové medaily. Rodáka z japonského Tokia dokonca vyhlásili v roku 2006 za najlepšieho brankára na svete. Kafka pôsobil v českej extralige od jej vzniku v roku 1993 a s Tatranom Střešovice získal trinásť národných titulov. Zúčastnil sa na deviatich svetových šampionátoch, za národný tím ČR odohral 116 duelov, z toho 47 na MS. V tamojšej najvyššej súťaži absolvoval dovedna 520 duelov. Okrem Střešovíc chytal aj za tím Balrog Botkyrka/Södertälje IK v najvyššej švédskej súťaži Svenska Superligan.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: AS Trenčín

Diskusia

Podobné články