Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Teräväinen predĺžil zmluvu s Hurricanes, za 5 rokov zarobí rozprávkové peniaze

RALEIGH - Fínsky hokejový útočník Teuvo Teräväinen sa dohodol s vedením klubu NHL Carolina Hurricanes na predĺžení zmluvy o ďalších 5 rokov.
Zdroj: 30818
Zdieľajte:

Počas tohto obdobia si prilepší o 27 miliónov amerických dolárov, priemerne zarobí 5,4 milióna ročne. Nový kontrakt vstúpi do platnosti od sezóny 2019/2020.

Prečítajte si aj

VIDEO Tvrdoň si našiel v tejto sezóne už štvrtý tím, hrávať bude v Poľsku

Pre 24-ročného útočníka pôjde o najlukratívnejší kontrakt kariéry, v tejto sezóne zarobí 2,86 milióna dolárov. Do Caroliny prišiel v lete 2016 v rámci výmeny z Chicaga Blackhawks, s ktorým získal v roku 2015 Stanleyho pohár.

V drese Hurricanes nazbieral v predchádzajúcich ročníkoch 42 a 64 kanadských bodov, v sezóne 2018/2019 mal po 48 odohraných zápasoch bilanciu 10 gólov a 29 asistencií.

Prečítajte si aj

VIDEO Chicago sa chce zbaviť troch útočníkov, ponúka ich ostatným tímom

"Teuvo každoročne zlepšuje svoju hru v NHL a pre náš tím sa stal základným kameňom. Ukázal, že je schopný zvládať viaceré úlohy a pre trénera Roda Brind'amoura sa stal kľúčovým hráčom. Má iba 24 rokov a veríme, že bude naďalej pokračovať v napredovaní," uviedol prezident a generálny manažér Don Wadell pre klubovú stránku "hurikánov".

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články