Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Súboj o Košice pre Florko

KOŠICE - Šlágrom 16. kola slovenskej florbalovej extraligy mužov bolo košické derby, ktoré sa uskutočnilo v netradičnom termíne - ešte v piatok. V bitke o metropolu východu napokon zvíťazilo Florko nad ATU 8:3
Zdroj: 27291
Zdieľajte:

Florbalisti domáceho Florka sa ujali vedenia v závere prvej tretiny. V tridsiatej minúte viedli už 3:0 a zdalo sa, že je rozhodnuté. ATU sa za výdatnej podpory fanúšikov nemienili vzdať a v druhej časti hry znížili na rozdiel jediného gólu, ale nepodarilo sa im vyrovnať. Tretie dejstvo už bolo jednoznačne v réžii hráčov Florka, záverečnú tretinu ovládli pomerom 5:1.

"Na súboj sme sa dobre pripravili. Každá päťka a každý jeden hráč vedel, aké má v zápase úlohy a tie sme si, až na niekoľko chýb, plnili počas celého derby. Od prvej minúty sme išli za víťazstvom a sme radi, že sa nám to podarilo a priblížili sme sa tak ku prvej štvorke," okomentoval úspešné derby pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB) hráč košického Florka Lukáš Blaško, ktorý v zápase strelil jeden gól a pridal jednu asistenciu.

Napriek nezdaru v šlágri môžu byť stále spokojnejší florbalisti ATU, v desaťčlennej tabuľke sú stále pred mestským rivalom na štvrtom mieste so ziskom 34 bodov. Florko má o dva body menej a je piate.

K veľkému prekvapeniu sa schyľovalo v sobotu v Záhorskej Bystrici. Domáce Tsunami zdolalo Mikuláš Prešov iba tesne 7:6. Po prvej tretine dokonca prehrával aktuálny šampión 1:2 a po druhej časti 2:3. Florbalisti Tsunami však nedopustili stratu bodov a stav otočili v treťom dejstve. Strojcom víťazstva bol reprezentant SR Martin Kubovič, ktorý za necelých päť minút strelil hetrik.

"Do zápasu sme vstúpili vlažne. Prvá tretina bola veľmi zlá, nemala z našej strany žiadne tempo. V druhej časti to už bolo lepšie, ale súper dokázal stále trestať z protiútokov. V záverečnej tretine sa konečne presadila aj naša prvá päťka a dostali sme sa do vedenia 7:3. Všetko už nasvedčovalo tomu, že zápas sa už bude len dohrávať avšak opäť sme poľavili, urobili pár chýb, čo Prešov využil a dotiahol sa na rozdiel jedného gólu. V závere bolo dôležité, že sme ustáli oslabenie a odniesli si zo zápasu všetky tri body," konštatoval tréner Tsunami Ján Purc

Florbalová extraliga mužov - 16. kolo:
Florko Košice - ATU Košice 8:3 (1:0, 2:2, 5:1)
AS Trenčín - Lido Bratislava 5:6 po predĺžení (0:3, 4:0, 1:2 - 0:1)
TJA-FBO Nižná - Hurikán Bratislava 6:3 (1:0, 4:1, 1:2)
Young Arrows Spišská Nová Ves - 1. FBC Trenčín 2:6 (1:2, 0:4, 1:0)
Tsunami Záhorská Bystrica - Mikuláš Prešov 7:6 (1:2, 1:1, 5:3)
Snipers Bratislava - Grasshoppers Žilina 5:4 (1:2, 3:1, 1:1)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: SZFB

Diskusia

Podobné články