Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Miškolc šokoval Nitru, Košice doma v dráme porazili Zvolen

NITRA/KOŠICE -
Zdroj: 30776
Zdieľajte:

HC Košice - HKM Zvolen 4:3 po predĺž. a sam. náj. (0:0, 1:2, 2:1)

Góly: 33. Nagy (Spilar, Šedivý), 44. Brophey (Ignatuškin), 55. Hričina (Brophey, Kafka), rozhodujúci samostatný nájazd Kafka - 22. Petráš (Šišovský), 35. Obdržálek (Chovan, Kytnár), 53. Vandane (Špirko, Vandas). Rozhodovali: Novák, Soós - Árkovics (obaja Maď.), Gegáň, vylúčení: 3:3 na 2 min., navyše Suja (Koš.) 10 min. OT za neš. správanie, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 3762 divákov.

Prečítajte si aj

Zápasy All Star vyhrali hráči Černyševovej divízie, Hudáček aj Maione strieborní

HC Košice: Habal - McDowell, Šedivý, Koch, Pulli, Michalčin, Dudáš, Cibák - Spilar, Suja, Nagy - Lušňák, Ignatuškin, Petráš - Kafka, Galamboš, Hričina - Klíma, Brophey, Jokeľ - Žitný

HKM Zvolen: Tomek - Pöyhönen, Fraser, Drgoň, Zeleňák, Vandane, Roman, Ulrych, Růžička - Obdržálek, Kytnár, Chovan - Vandas, Špirko, Handlovský - Mitchell, Petráš, Šišovský - Chlepčok, Halama, Andrisík

Prvá tretina priniesla vyrovnaný hokej, avšak iba minimum gólových príležitostí. Brankár hostí Tomek si v 4. minúte poradil s nebezpečným pokusom Suju, ktorý tečoval Dudášovu strelu. Zvolenčania v prvej tretine nedokázali prekvapiť obranu domáceho tímu a Habala vážnejšie neohrozili. Gólom sa neskončil ani únik Nagya v 16. minúte, ktorého pokus zmaril Tomek.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami januárové prestupy a špekulácie v Tipsport lige

Druhá tretina priniesla zaujímavejšie dianie a aj góly. V 22. minúte išli hostia do vedenia, keď rozohrávajúcemu Kochovi vzal puk Šišovský a po jeho prihrávke Petráš na dvakrát prekonal Habala - 0:1. Hosťom sa darilo držať tesný náskok a Košičanov dlho nepustili do vážnejšej šance. Vylúčenie Mitchella však potrestal Nagy, ktorý bez prípravy prestrelil Tomeka - 1:1. Košičania sa však z vyrovnania dlho netešili, keďže už o dve minúty sa hosťom vydarila rýchla kombinácia, ktorú po Chovanovej prihrávke zakončil nekrytý Obdržálek - 1:2. V 38. minúte mal sľubnú príležitosť na vyrovnanie Brophey, ale Tomek zmaril jeho pokus.

Brankára hostí v 42. minúte strelou z otočky neprekonal Lušňák. Podarilo sa to však Bropheymu, ktorého dorážka Ignatuškinovej strely prekvapila Tomeka - 2:2. Hostia si v 46. minúte v presilovke vytvorili tlak, Habal čelil viacerým pokusom, ale skóre sa nezmenilo. V 52. minúte sa pred košického brankára dostal Mitchell, bekhendom však nezakončil ideálne. To sa hosťom podarilo v presilovke v 53. minúte. Špirko nabil Vandaneovi a ten bez prípravy namieril presne - 2:3. Domáci však vyrovnali aj tretíkrát, keď si Hričina v 55. minúte vzal puk za zvolenskou bránkou a využil nedôraz súperovej obrany - 3:3. V 57. minúte sa hostia dostali k presilovke o dvoch hráčov, no obliehaniu košickej bránky chýbal moment prekvapenia.

V predĺžení sa o víťazovi nerozhodlo a tak prišli na rad samostatné nájazdy. V nich postupne skórovali iba Košičania - Nagy, Žitný a Kafka.

Prečítajte si aj

VIDEO Brankár Ján Laco je po zranení pripravený na návrat: Už by to šlo

HK Nitra - DVTK Jégesmedvék Miškovec 1:2 pp (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)

Góly: 17. Buček (Bortňák) – 51. Pance (Szirányi, Slovák), 64. Szirányi (Harrison). Rozhodovali: Fridrich, Müllner - Šefčík, M. Orolin, vylúčení: 2:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1648 divákov

Nitra: Šimboch – Mezei, McCormack, Korím, Morrison, Mir. Pupák, Versteeg, Sloboda – Blackwater, M. Slovák, Kollár – Lantoši, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, Buček – Hrušík, Čaládi, Fominych – Pätoprstý

Miškovec: Vay – Crawford, Kiss, Szirányi, T. Slovák, Göz, Milam, Lada – Kulmala, Vas, Pance – Magosi, Loiseau, Harrison – Miskolczi, Somogyi, Galanisz – Vojtkó

Prvá tretina medzi Nitrou a Miškovcom bola nemastná-neslaná. Oba tímy zaostávali za svojimi možnosťami a nepredviedli divákom pekný hokej. Jediný svetlý moment ukázal domáci Buček, ktorý sa v 17. minúte nebojácne natlačil pred bránku hostí a puk pretlačil za Vaya - 1:0. V posledných sekundách mohol ešte vyrovnať Crawford, ale zlomil hokejku v najmenej vhodnom okamihu.

Kto čakal zlepšenie do druhého dejstva, bol sklamaný. Hokej znovu neohúril a šancí bolo minimum. Aktívnejší boli domáci Nitrania, čo dokumentovali streleckou prevahou v pomere 14:3. V 36. minúte vyslal Čaládi delovku na Vaya, ale maďarskému brankárovi pomohlo brvno.

Pozrite si aj

VIDEO Tuhla krv v žilách: Český útočník skóroval, ale po tvrdej zrážke privodil brankárovi Bostonu otras mozgu

Prehry v troch posledných zápasoch velili Nitranom proti Miškovcu nutne vyhrať. Jednogólový náskok býva zradný a "Corgoni" potrebovali dať upokojujúci druhý gól. Stať sa tak mohlo v 47. minúte, ale Rapáč ponúknutú šancu nepremenil. Už o minútu neskôr to mohlo Nitru mrzieť, no Šimbochovi pomohla pri strele Kulmalu žŕdka. Hostia pricestovali do Nitry iba s tromi útokmi, ale hrali zodpovedne. V 51. minúte dokázali hráči Miškovcu vyrovnať, keď Šimbocha prekonal Pance. V riadnom hracom čase už gól nepadol a na rad tak prišlo predĺženie.

Nitrania "stuhli" pri strele Magosiho, ktorý opečiatkoval brvno. Vzápätí mal gól na hokejke aj Kulmala, ale ani on neuspel. Podarilo sa to až Szirányimu, ktorý zabezpečil Miškovcu zaslúžený bod navyše.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články