Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košice vyrabovali Nitru, minútu pred koncom ušiel Nagy a rozhodol

NITRA -
Zdroj: 26722
Zdieľajte:

HK Nitra - HC Košice 3:4 (1:1, 0:1, 2:2)

Góly: 13. Scheidl, 50. Scheidl (Majdan, McCormack), 55. Buček (Bortňák, Rapáč) - 7. Jokeľ (Žitný, Brophey), 32. Lušňák (Pulli, Brophey), 47. Spilar (Hričina, Ignatuškin), 59. Nagy (Suja). Rozhodovali: Stano, Novák - Kollár, Mihálik, vylúčení: 6:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, 2895 divákov.

Prečítajte si aj

Liptovský Mikuláš nedal šancu Žiline, vlci odchádzajú bez gólov

Nitra: Šimboch - McCormack, Mezei, Morrison, Korím, Versteeg, Pupák, Rais - Lantoši, Slovák, Blackwater - Majdan, Kerbashian, Scheidl - Buček, Bortňák, Rapáč - Hrušík, Kollár, Čaládi - Fominych

Košice: Škorvánek - McDowell, Dudáš, Koch, Pulli, Michalčin, Šedivý, Cibák - Spilar, Suja, Nagy - Lušňák, Galamboš, Hričina - Klíma, Ignatuškin, Š. Petráš - Žitný, Brophey, Jokeľ - Kafka

Ako prví pohrozili hostia, ale strelu košického kapitána Nagya zastavila pravá žŕdka. V 6. minúte predviedol peknú súhru elitný útok Nitry, ale zakončujúci Lantoši prestrelil. O minútu neskôr sa už menilo skóre, keď Jokeľ využil nedôraznú hru Morrisona a poslal hostí do vedenia. Vyrovnanie prišlo v 13. minúte z hokejky Scheidla, ktorý si našliapol po pravej strane v oslabení a prekonal Škorvánka. Nitra mala ešte dve veľké šance, ale po úniku Lantošiho a Bučeka sa už skóre nemenilo.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami januárové prestupy a špekulácie v Tipsport lige

V druhej tretine padol iba jeden gól a dali ho Košice, paradoxne po ofenzívnom tlaku domácich. Nitrania dokázali súpera viackrát zatvoriť v obrannom pásme, ale neboli efektívni. Vyrovnať mohol Lantoši, ale neprekonal výborne chytajúceho Škorvánka. Domáci urobili dva zbytočné fauly za sebou a jednu z presiloviek dokázal využiť Lušňák v 32. minúte a Košice viedli 2:1.

V 47. minúte pridal Spilar tretí gól Košíc. Domáci hráči boli aktívnejší a znížiť sa im podarilo v 50. minúte, keď druhýkrát v zápase skóroval Scheidl. V 55. minúte vyrovnal Buček. Všetky body však napokon získali hostia, keď minútu pred koncom pozabudla defenzíva Nitry na Nagya a ten rozhodol o víťazstve Košíc v Nire 4:3.

Prečítajte si aj

VIDEO Košice ukončili spoluprácu s útočníkom so skúsenosťami zo Slovana či CSKA Moskva
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články