Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nové pravidlo na vhadzovaniach: Čo naň hovoria hráči a rozhodcovia?

BRATISLAVA - Už niekoľko kôl je k dispozícii nové pravidlo. Po vzore NHL či MSJ sa hráči na buly nemenia, ale dostávajú upozornenia. To prvé je ešte v poriadku, no ak dostane aj druhé, tak putuje na dve minúty na trestnú lavicu. Pýtali sme sa samotných centrov a rozhodcov, čo na to hovoria.
Zdroj: 30635
Zdieľajte:

Peter Valent (HC 07 Detva): "Ja osobne toto pravidlo nejako nevnímam. Neviem, či už nejaké mužstvo dostalo dve minúty, ale u nás sa to ešte nestalo. V našej lige to zatiaľ nehodnotia tak prísne, ako v iných súťažiach."

Prečítajte si aj

VIDEO Brankár Ján Laco je po zranení pripravený na návrat: Už by to šlo

János Vas (DVTK Jegesmedvék Miškolc): "Páči sa mi. Nie je potrebné nahradiť centra. Nemyslím si síce, že by to malo mať nejaký veľký dosah na samotný zápas, ale zároveň je to pre stretnutie lepšie. Vhadzovania môžu byť niekedy zložité. Hráči aj rozhodcovia vedia spraviť chyby, takže toto pravidlo vítam. Pri druhom pokuse sa musíte sústrediť o to viac."

Dalibor Bortňák (HK Nitra): "Myslím si, že je to zmena k lepšiemu. Zbytočne sa buly nenaťahuje výmenou hráčov, a tak hra plynie rýchlejšie. Podľa mňa to ocenia aj fanúšikovia."

Rastislav Špirko (HKM Zvolen): "Predtým som mal veľkú úspešnosť vyhodenia a teraz, tým, že je to napomenutie, tak môžem ostať. Je však ťažké, aby rozhodca vždy spravodlivo určil, kto urobil chyby. Je to na rozhodcoch, aj keď sa nám to niekedy nepáči. Je spravodlivé, že je tam možnosť ostať. Na druhej strane, beriem to tak, že to pravidlo je zmenené a čas ukáže, či to bude dobré. Ako fakt sme brali aj pravidlo predtým, že po chybe ide hráč von. Nejak sa tým extra nezapodievam. Nabehlo to plynulo."

Prečítajte si aj

VIDEO Spengler Cup 2019 spoznal prvých troch účastníkov

Alex Tamáši (MHK 32 Liptovský Mikuláš): "Nejako extra som to neregistroval, iba som raz ostal zaskočený, keď ma rozhodca neposlal z buly vystriedať, ale iba ma upozornil. Inak si myslím, že je to dobré pravidlo, len pri tom druhom pokuse už treba držať nervy na uzde (smiech)."

Roman Výleta (rozhodca): "Toto pravidlo vnímam pozitívne, pretože ak je pokazené buly, tak hráč nie je vymenené, ale iba varovaný. Tým sa prispieva k tomu, aby sa hra urýchlila, čo prispieva aj k tempu zápasu. Toto pravidlo posúva hokej ďalej."

ANKETA: Páči sa vám nové pravidlo pri vhadzovaní?

  • Áno

    83%

  • Nie

    17%

Prečítajte si aj

Medveščak Záhreb už nemá v tíme ani jedného hráča, ktorý začal sezónu
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články