Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Marshall o rekorde netušil, na Maioneho si trúfa, Detve sa zranil dôležitý obranca

DETVA - HC 07 Detva aj HC ´05 iClinic Banská Bystrica vyhrali posledných päť stretnutí, pod Poľanou sa teda musela jedna šnúra skončiť. Nakoniec to bola tá domáca.
Zdroj: 30664
Zdieľajte:

Detvania však mali úžasný vstup do stretnutia a aj vďaka dvom presilovkám viedli po presnej strele Petra Hraška. Následne sa dostali do vyššieho vedenia, zásah Bena Betkera pre kontakt s brankárom Williamsom po rozhovore s videorozhodcom neplatil. Hlavný rozhodca si následne užil verdikt a po vzore NHL bez mikrofónu na celý detviansky zimák zakričal: "No goal!"

Prečítajte si aj

Zlá správa pre Slovan: Kľúčový obranca ide na operáciu a vynechá zvyšok sezóny!

"My sme vedeli, že Detva chce ísť hlavne v úvode do tlaku. Držali sme to, no inkasovali sme v oslabení. Veľmi nám pomohol neuznaný druhý gól. Človek nikdy nevie, či to rozhodca uzná, alebo nie, ale chvalabohu pre nás to neuznal," uvedomoval si dôležitosť momentu Marek Bartánus. Ten mohol byť so spoluhráči ešte spokojnejší, keď pred úvodnou sirénou vyrovnal nádhernou ranou z uhlu nad rameno ruského brankára Zalivina Éric Faille: "Začali sme zápas veľmi dobre, dali sme gól, samozrejme, potom sme ponúkli súperovi mnoho presilových hier našou nedisciplinovanosťou. Napriek tomu, že sme ustáli presilovku súpera 5 na 3, v závere sme dostali gól, ktorý nemal prísť," zhodnotil úvodné dejstvo kouč domácich Josef Turek.

Rozuzlenie prinieslo prostredné dejstvo, kedy sa najskôr trafil Levko Koper a následne aj Ben Marshall. Americký obranca sa zároveň zapísal do histórie banskobystrického klubu, pretože ako prvý obranca strelil v základnej časti viac, než desať gólov, bol to jeho jedenásty zásahy. Doposiaľ tento rekord držali Maione a Cebák: "Vážne, je to tak? Ani som o tom nevedel. V tom prípade je to dobre, super. Asi je však lepšie, že som o tom nevedel a mohol som sa sústrediť na svoju hru," hovorí 26-ročný šikovný zadák: "Môj osobný rekord je 12 gólov v jednej sezóne. To bolo ešte dávno, v mojej prvej profesionálnej sezóne za Indy Fuel v ECHL," pokračoval "Marshy" otázkou: "Koľko mal Maione dokopy?," pýtal sa novinárov. V súčastnosti hviezda KHL strelila trinásť zásahov vrátane play-off: "Treba mi teda ešte dva, dobre vedieť," doplnil Marshall.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami januárové prestupy a špekulácie v Tipsport lige

Každopádne, jeho blafák po skvostnej prihrávke Failleho stál za všetky drobné: "Trochu ma tou prihrávkou prekvapil. Potom mi povedal, že si ma všimol v poslednej sekunde. Brankár ale išiel rýchlo na ľad. Máme veľmi dobrú chémiu. Bol to jeden mojich najkrajších gólov v sezóne. Veľa som ich spred brány nestrelil, väčšinou padajú od modrej," opisoval. Na konečných 1:4 pre hostí v poslednej tretine upravil Guillaume Asselin.

Detva prehrala po piatich stretnutiach, prišla však o dôležitého obrancu. Pod Poľanou sa asi poobzerajú aj po posilách: "Máme štyri kompletné útoky, na maródke je Martin Ďaloga. Proti Banskej Bystrici sa zranil kľúčový obranca Betker, takže uvidíme, ako dlho bude chýbať. Na druhej strane sa nám vrátil mladý zadák Golian, ktorý má len 18 rokov a s ligou sa len zoznamuje. Nie je to ešte hotový hráč. V zálohe máme Martina Šimona, po zranení dostal pár striedaní Dominik Jendroľ. Samozrejme, hráči v ponuke sú, ale uvidíme po dohode s majiteľom klubu, či ešte niekoho zoberieme, alebo nie," prezradil tréner Turek.

Prečítajte si aj

VIDEO Skúsený slovenský reprezentant posilnil majstrovské Brno
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články