Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 prestupov slovenských hráčov

Počas letného obdobia sa hokejoví fanúšikovia zaujímajú najviac o prestupy hráčov. Chcú, aby sa práve ich tím čo najlepšie posilnil pred nasledujúcou sezónou, a aby im hráči, ktorí tím posilnia pomohli splniť ich sen, zisk majstrovského titulu. Ako už býva zvykom, cez leto mení pôsobisko aj niekoľko slovenských hráčov, tento rok to nebolo až také zaujímavé, keďže počas leta menil dres v NHL len jeden slovenský hráč.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

5. Tomáš Záborský, IFK Helsinky

Po nie príliš vydarenej sezóne v Kontinentálnej hokejovej lige, keď sa Tomáš Záborský sťahoval z Omska do Ufy sa rozhodol tento 26-ročný útočník o návrat do fínskej Liigy. V najvyššej fínskej súťaži odohral Tomáš pred odchodom do KHL tri sezóny za Ässät Pori. Každou sezónou sa zlepšoval a v tej poslednej zaznamenal aj niekoľko individuálnych úspechov a ocenení. Okrem titulu hráč mesiaca november a december uspel aj v hlasovaní o najlepšieho hráča sezóny podľa hráčov a získal tak významné ocenenie Golden Helmet. Tomáš podpísal zmluvu s tímom IFK Helsinky na jeden rok a všetci dúfame, že zopakuje svoje výkony, ktoré podával počas poslednej sezóny vo Fínsku.

4. Tomáš Starosta, Slovan Bratislava

Ako zatiaľ poslednú posilu oznámil bratislavský klub Tomáša Starostu. Skúsený reprezentačný obranca hráva v Kontinentálnej hokejovej lige už od jej vzniku a očakáva sa, že svoje skúsenosti ukáže aj v drese Slovana a bude jedným z lídrov defenzívy belasých. Posledné tri sezóny strávil Tomáš v drese Jugry Chanty-Mansijsk, kde patril k jedným z najlepších obrancov. Po niekoľkých rokoch strávených v Rusku prichádza domov na Slovensko a bude sa snažiť prebojovať sa na MS 2015 v susednom Česku.

3. Ivan Baraka, Slovan Bratislava

Takmer úplne podobný prípad ako Tomaš Starosta je aj Ivan Baranka. V KHL hráva od jej vzniku a patrí aj k pravidelným reprezentantom Slovenska. Do Slovana Bratislava prichádza teda ako skúsený obranca a mal by sa stať spolu s Tomášom Starostom a Michalom Sersenom trojicou hráčov, ktorí oblečú aj dres Slovenska na MS 2015. V Kontinentálnej hokejovej lige si Ivan vyskúšal tri tímy. Po štyroch sezónach v Moskve kde hrával za miestny Spartak prestúpil do Ufy a nasledujúcu sezónu do Avangardu Omsk. Podobne ako Tomáš Starosta, aj on podpísal s belasými zmluvu na jeden rok.

2. Ladislav Nagy, Slovan Bratislava

Zrejme najväčšou posilou Slovana pred nasledujúcou sezónou je skúsený rodák z Košíc Ladislav Nagy. Dlho sa hovorilo o tom, že v KHL bude pôsobiť, ale najčastejšie sa spomínal v súvislosti s Jokeritom Helsinky. Keďže ponuka od Jokeritu neprichádzala, tak sa rozhodol, že kývne na ponuku Slovana. Zmluva na dva roky bola podpísaná ešte počas Majstrovstiev sveta v Bielorusku a dala fanúšikom Slovana nádej, že slubované posily naozaj prídu. Počas pôsobenia Leva v Poprade si Nagy vyskúšal KHL, a tak nejde do úplného neznáma. Spolu s Michalom Vondrkom a Václavom Nedorostom by mali vytvoriť prvý útok Slovana pre nasledujúcu sezónu, ktorá sa pre Slovan začne už 4. septembra.

1. Jaroslav Halák, New York Islanders

Minulá sezóna bola pre Jara Haláka určite nepríjemná, zo St. Louis Blues bol vymenený do Buffala, kde sa zdržal len niekoľko dní, po ktorých sa stal súčasťou Washingtonu Capitals. V hlavnom meste odchytal len 13 zápasov a po skončení sezóny visel nad jeho budúcnosťou otáznik. Napokon mu vedenie Capitals ponúklo predĺženie zmluvy, ktoré však Jaro odmietol. Washington tak vymenil práva na podpis zmluvy s Jarom Halákom do New Yorku Islanders, s ktorými sa už dohodol. S ostrovanmi podpísal zmluvu na štyri sezóny a spolu s Ľubom Višnovským odohrá tak nasledujúcu sezónu na Long Islande.

Okrem týchto 5 hráčov menili dres aj ďalší známi slovenskí hokejisti. Tomáš Surový podpísal zmluvu so Slovanom, Tomáš Marcinko s Pardubicami, Peter Podhradský s novým klubom v KHL Ladou Togliatti a Milan Jurčina bude hrávať v Rige za miestne Dinamo. Zaujímavú zmluvu na 18 zápasov s Medveščakom Záhreb podpísal Branislav Mezei.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články