Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Winter Classic vyhral Boston, Chára: Víťazné sa lepšie pamätajú

NEW YORK - Novoročné Winter Classic 2019 v NHL vyhrali v utorok hokejisti Bostonu nad Chicagom 4:2. Duel pod holým nebom v univerzitnom centre na štadióne Notre Dame sa hral v Indiane, prvýkrát mimo štátu domáceho tímu, ktorým boli Blackhawks. Priamo na tribúnach si duel pozrelo 76.126 divákov, išlo o druhú najvyššiu návštevu v histórii súťaže.
Zdroj: 30593
Zdieľajte:

V drese hosťujúcich Bruins odohral stretnutie slovenský obranca a kapitán Zdeno Chára, jeho spoluhráč a krajan Jaroslav Halák kryl zo striedačky chrbát brankárskemu kolegovi Tuukkovi Raskovi z Fínska. O výhre "medveďov" rozhodol v tretej tretine 25-ročný americký útočník Sean Kuraly, hostia ešte pri powerplay Chicaga spečatili výsledok gólom do prázdnej bránky.

Prečítajte si aj

Som veľmi šťastný, že mi Spengler Cup vyšiel takto dobre, hovorí Denis Godla

Chicago hralo prestížne Winter Classic štvrtýkrát, Boston tretíkrát. "Každý z nich je výnimočný, ale tie víťazné sa lepšie pamätajú. Super zápas a nádherná atmosféra. Vďaka všetkým fanúšikom Bruins, ktorí nás prišli podporiť," uviedol Chára na svojom oficiálnom profile na facebooku.

V roku 2020 sa bude hrať Winter Classic v Dallase, domáci tím si na meno súpera ešte musí počkať. V druhej prestávke zápasu komisár profiligy Gary Bettman oznámil, že v sezóne 2019/2020 sa bude hrať pod holým nebom aj zápas Calgary Flames - Winnipeg Jets v rámci Heritage Classic v meste Regina (Saskatchewan), resp. v rámci Stadium Series bude domáce Colorado Avalanche hostiť súboj s ešte neznámym súperom. Verejnosť sa tiež dozvedela, že duel All Star sa v roku 2020 bude konať tretíkrát v St. Louis. V rokoch 1970 a 1988 sa hralo v St. Louis Arena a teraz sa prvýkrát bude hrať v Enterprise Arena (24. - 26. januára).

Prečítajte si aj

Hlavaj po MSJ ostane v zámorí, získal prestížny angažmán

V nočnom zápase si Nashville na vlastnom ľade poradil s Philadelphiou 4:0. Dva góly strelil Viktor Arvidsson, čisté konto mal brankár Juuse Saros. Hokejisti Vegas zdolali doma Los Angeles 2:0, o čo sa shutoutom pričinil brankár Marc-Andre Fleury.

NHL - výsledky:

Chicago - Boston 2:4, Nashville - Philadelphia 4:0, Vegas - Los Angeles 2:0

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články