Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Víťazstvo v derby chutí výborne, nech je akékoľvek, hovorí Šimun

NITRA - Štefanský zápas videli diváci na štadióne v Nitre, kde domáci privítali rivala z Nových Zámkov. Duel priniesol množstvo zaujímavých momentov a výbornú atmosféru, ktorú vytvorili fanúšikovia oboch mužstiev.
Zdroj: 30548
Zdieľajte:

Úvodná tretina priniesla dobrý hokej, k čomu prispeli oba celky. Ako prvý sa v úvode presadili hostia, avšak predtým zaznel hvizd rozhodcu a tak gól nebol uznaný. Regulárny gól strelili až domáci, keď presilovú hru využil Majdan.

Prečítajte si aj

Koper okorenil debut gólom, ešte potrebuje dostať nohy do prevádzkovej teploty

Potom však dvomi gólmi hostia sa dostali do vedenia a práve v tej chvíli i trénera hostí Milana Jančušku mrzelo, že súperovi nedali ešte ďalší gól. "Videli sme zaujímavý a dramatický zápas vo vynikajúcej atmosfére, ako to je v Nitre zvykom. Chcel by som poďakovať aj našim fanúšikom, ktorí prišli v hojnom počte a celý čas nás podporovali. Škoda, že sa nám nepodarilo odskočiť na rozdiel dvoch gólov za stavu 2:1 a 3:2. Mohli sme v pohode dohrať zápas. Pred koncom sme nakoniec dostali gól. Myslím si, že dva body, ktoré si odnášame sú super, z čoho sa teším. K veľa veciam sa nemôžem a nebudem vyjadrovať. Som veľmi nahnevaný na to. Tešíme sa na ďalší zápas,“ povedal tréner hostí.

Prečítajte si aj

Ohlasy Slovákov na prehru s USA: Hráči si zaslúžia pochvalu, hovorí Bokroš

Hráči Nových Zámkov boli šťastní z víťazstva, no aj ich škrel hlavne záver stretnutia, keď inkasovali gól 18 sekúnd pre koncom. "Toto víťazstvo sa rodilo veľmi ťažko. Nitra od začiatku hrala výborne a mali sme trocha problémy s ich napádaním. Tréneri určili pred zápasom taktiku, ktorá vychádzala. Ten gól pred koncom nás zamrzel, ale bavili sme sa hneď na striedačke, že nás to nesmie zlomiť a musíme hrať stále svoju hru. Mali sme za úlohu hrať jednoducho, tlačiť sa do bránky a som rád, že sme sa presadili i strelecky. Sme radi za dva body, aj keď mohli sme mať tri. Víťazstvo v derby však chutí výborne, nech je akékoľvek," povedal autor víťazného gólu Eduard Šimun.

Jeho spoluhráča Tomáša Pospíšila tiež mrzel záver stretnutia, no je šťastný aj za dva body. "Bol to dobrý a bojovný zápas, ale tak to v derby zápasoch chodí. Veľká škoda toho záveru, že sme si to tam neustrážili, ale sme radi aj za dva body," hovoril trojbodový český útočník.

Prečítajte si aj

Michalovce angažovali troch Rusov s bohatými skúsenosťami z KHL

Pre tridsaťjedenročného hráča to bol prvý duel po veľmi dlhej dobe. "Bol to môj prvý zápas po dvoch mesiacoch, čiže ešte to chvíľu bude trvať, kým sa do toho dostanem. Síce som dnes strelil aj gól, ale veľkú váhu tomu nemôžem predkladať. Na druhej strane strašne som samozrejme rád, že som mohol prispieť k cennému víťazstvu," zakončil spokojný Pospíšil.

Nitriansky útočník Samuel Buček bol autorom vyrovnávajúceho gólu v tretej tretine. Toho po zápase mrzeli najmä nepremenené šance. "Vzhľadom na priebeh zápasu sme si zaslúžili viac ako bod. Myslím si, že dneska sme mali aj viac šancí, no zvlhol nám strelecký prach a oni využili z minima maximum. Mrzí nás hlavne ten inkasovaný gól na 2:3, keďže takou hlúpou chybou sme ich dostali naspäť do zápasu. Nové Zámky hrali kompaktne v obrane, predbránkový priestor dobre prehusťovali a my sme sa snažili z odrazených pukov skórovať. Boužiaľ, nepremenili sme šance a to nás stálo víťazstvo. Musíme sa skoncentrovať na ďalší duel a veríme, že budeme úspešní," zakončil reprezentačný útočník.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Filip Mišudík

Diskusia

Podobné články